Veoma popularni
59

Ronaldo i Selena Gomez imaju najviše pratilaca na Instagramu

FENA
Cristiano Ronaldo i Selena Gomez (Foto: EPA)
Cristiano Ronaldo i Selena Gomez (Foto: EPA)
Portugalsku nogometnu zvijezdu Cristiana Ronalda prati puno više korisnika Instagrama otkako ondje postavlja sve više fotografija iz karijere i slika svoje porodice, no, pop zvijezda Selena Gomez apsolutna je "kraljica" te društvene platforme.

Ronaldo, koji je po Forbesovom popisu ove godine najplaćeniji svjetski nogometaš sa zarađenih 93 milona dolara, sa 116 miliona pratilaca na Instagramu drugi je po popularnosti u odnosu na 82,6 miliona pratilaca i šesto mjesto prošle godine.

No glavna zvijezda Instagrama je pjevačica Selena Gomez sa 130 miliona pratilaca u 2017. u odnosu na 103 tokom prošle godine, prenosi Hina.

Ronaldo je nedavno objavio niz fotografija i video snimki zanimljivih njegovim obožavateljima. Na toj društvenoj platformi mogu pogledati fotografije i snimke koje se odnose na njegovu uspješnu nogometnu karijeru, ali i brojne slike članova njegove porodice.

Instagram ima više od 500 miliona dnevno aktivnih korisnika i 800 miliona mjesečno aktivnih korisnika.

Platfoma im omogućuje objavljivanje fotografija, video snimki, a ove je godine, po uzoru na Snapchat uvedena novost, instant "priče" (stories).

Instagram priče nestaju za 24 sata.