Neizlječivo stanje
31

Ron Jeremy smješten u psihijatrijsku bolnicu, ne može pratiti suđenje za brojne seksualne napade

D. B.
Ron Jeremy (Foto: EPA-EFE)
Ron Jeremy (Foto: EPA-EFE)
Poznati porno glumac Ron Jeremy smješten je u psihijatrijsku ustanovu nakon što je ustanovljeno da ne može pratiti suđenje u slučaju brojnih optužbi za seksualne napade.

Ron Jeremy, čije je pravo ime Ron Hyatt, nalazi se u psihijatrijskoj bolnici u Kalifoniji nakon što je sudija ustanovio da nije sposoban pratiti suđenje koje je u toku zbog brojnih optužbi podnesenih protiv njega, a koje se odnose na seksualne napade. Jeremy bi mogao ostati u bolnici do dvije godine.

Sudija Ronald Harris je prošlog mjeseca kazao da Jeremy ne može pomagati svojoj odbrani, a njegov advokat Stuart Goldfarb je u razgovoru za AP izrazio razočarenje što "Ron zbog mentalnog stanja neće biti na suđenju i dobiti priliku da 'očisti' svoje ime".

Jeremy je u "neizlječivom kognitivnom padu", utvrdio je sudija nakon što je pregledao dokaze tužioca i odbrane, što znači da se vjerovatno neće oporaviti. No, obavljat će se periodični pregledi kako bi se pratilo njegovo stanje, a prvi je zakazan za maj.

Glumac se pojavio u više od 2.000 filmova, a uhapšen je 2020. godine pod optužbom za seksualni napad na četiri žene. Nakon vijesti o njegovom hapšenju javile su se desetine žena koje su ga također optužile za seksualne napade. One su tada imale između 15 i 51 godinu. Navodni napadi su se dogodili na području Los Angelesa u periodu dužem od dvije decenije, a mnogi od njih u istom baru u zapadnom Hollywoodu.

Godine 2021. je dodano 30 tački za seksualne napade različitih vrsta na prethodne 34 s kojim se Jeremy već suočavao, a koje je odbacio na sudu.

Iako se Jeremy suočavao s kaznom od čak 250 godina zatvora zbog krivičnih prijava protiv njega, neće mu se suditi osim ako se ne procijeni da je došlo do oporavka njegovih mentalnih sposobnosti. Iako ured okružnog tužioca drži tu mogućnost otvorenom, prognoza "nije dobra".