Podijeljena mišljenja
0

Reakcija holivudskih zvijezda na Trumpov opoziv: Očekivali smo ovaj trenutak, ali i više sreće

A. B.
Donald Trump (Foto: EPA-EFE)
Donald Trump (Foto: EPA-EFE)
Vijest da je Kongres izglasao opoziv američkom predsjedniku Donaldu Trumpu izazvala je burne reakcije javnosti za kratko vrijeme. Mišljenja su podijeljena pa su tako i mnoge holivudske zvijezde na svojim Twitter profilima podržale, ali i osudile ovu odluku.

Glumica i aktivistica Alyssa Milano otkrila je kako nije sretna onoliko koliko je mislila da će biti.

"Očekivala sam ovaj trenutak, ali i veću sreću", napisala je na Twitteru i dodala "Možda poslije zaplešem od sreće. Možda... Ali ja sam samo tužna i slomljenog srca. Ono što on ostavlja iza sebe ne može samo biti izbrisano ovim glasanjem. Ojačao je bahatost i ksenofobiju. Kao i laži. Mnogo generacija će proći dok se postigne potpuni oporavak", zaključila je Milano.

S druge strane, Trumpov opoziv je rastužio glumca Jona Voighta koji ga je uvijek "glasno" podržavao. Postavio je video u kojem je, između ostalog, naveo kako ljevici nedostaje istine i da su uplašeni Trumpovim nastojanjem da spasi zemlju, kao i "pravim istinama" koje je predsjednik iznio.
U odnosu na Voighta, zvijezda serije "Riverdale" Cole Sprouse bio je nešto boljeg raspoloženja.

"Vrijeme je za slavlje", napisao je na svom Twitter profilu.

Isto mišljenje dijeli i pjevačica i glumica Bette Midler, dugogodišnja Trumpova kritičarka. Napisala je kratku, ali jasnu poruku na Twitteru: "Impeached!" (Opozvan!)
Oglasio se i glumac Dean Cain rekavši da je generalno isfrustriran cijelim događajem.

"Ovaj politički opoziv je sramota", napisao je na Twitteru.

[TWITTER]1207433406805463045[/TWITTER]

Predstavnički dom Kongresa SAD-a izglasao je noćas poslije 2 sata po našem vremenu opoziv američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Iako je protiv Trumpa službeno pokrenut opoziv, to još uvijek ne znači da je smijenjen s dužnosti, već će o njegovoj smjeni odlučivati Senat.

Ovo je treći put u historiji da je Kongres izglasao opoziv predsjednika.

U optužnici za opoziv, koju je sastavio i izglasao Kongresni odbor za pravosuđe, bile su navedene dvije stavke - zloupotreba ovlasti i opstruiranje rada Kongresa.

Na ovu odluku je reagovao i Donald Trump koji je u svom stilu prokomentarisao da ovakva situacija ide njemu u korist.