Političke razlike
6

Rasprava Lane Del Rey i Kanyea Westa o politici Donalda Trumpa

Klix.ba
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Kanye West nedavno je gostovao na Saturday Night Showu u kojem je javno iskazao svoju podršku trenutnom predsjedniku SAD-a Donaldu Trumpu. Međutim, nekim njegovim kolegama to se baš i nije svidjelo, piše Billboard.

Osim parola u znak podrške Trumpu, američki reper nosio je i kačket na kojem je pisao Trumpov predizborni slogan "Make America Great Again".

Američka kantautorica Lana Del Rey bila je jedna od glasnijih kada je riječ o osudi podrške Kanyea Westa američkom predsjedniku Donaldu Trumpu.

"Izbor Trumpa za predsjednika bio je gubitak za zemlju, ali vaša podrška njemu veliki je gubitak za kulturu", napisala je Lana Del Rey u komentaru Instagram fotografije Kanyea Westa na kojoj je prikazan s prethodno spomenutim crvenim kačketom.

Također, Kanye West već duži vremenski period komentira političke odluke preko svojih službenih profila na društvenim mrežama, a posljednji od komentara odnosio se na 13. amandman Ustava SAD-a u kojem se govori o ropstvu i pravima crnaca za čiju se reviziju američki reper zalaže.