Komentari (53)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Rafa upri u me ko u životinju.
jest njemu dobro ...
halo bolan nebitni ste svi, ajd palite!
TEMA: Rafael se na Ibizi oporavlja od poraza ! HELOUUUUUUUUUU I.D.I.O.T.I Koga briga za hriscanstvom i islamom??!!
Meni se učinilo da su komentari na članak o Rafi, kad\' ono pdf RELIGIJA!
srbine kao prvo grijesis odmah serijat nije rekao moj dedo nit bilo ciji drugi neg je to Bozije naredjenje i Kur\'an je objava od Boga to su Bozije rijeci a u islamu imas kur\'an ( Bozije rijeci) i sunnet ( ono sto je poslanik radio) hadis( sto je Poslanik rekao ili sutnjom odobrio ) i to troje funkcionisu zajedno pa ako jedno izostane ne mozes biti potpun vijernik tako da nista nije Poslanik po svom nahodjenu rekao nego mu je direktno od Boga dolazila Objava.....sve sto je serijatski odredjeno ima svoje zasto??? isto sto je svinjetina zabranjena i alkohol zbog svojih stetnih dejstava i to je medicina potvrdila tako i brak sa ne muslimanom je zabranjen a ti si pravoslavac i ja tvoju vjeru postujem jer svi vjerujemo u Boga ali se razlikuje sto vi vjerujete u trojstvo a mi u jednog Boga i sto mi direktno u dovi(obracanje Bogu) trazimo oprost milost a vi preko Popa ili odgovornog u crkvi...potrazi islamske pravnike pa ces dobiti od A do Z ovo su neke smjernice
pa necu te ja uciti, nije ti ovo vjeronauka, a ja nisam vjeroucitelj, postoje mjesta za to, sta si dosao da laprdas bezveze... Esselamu alejkum (Neka je mir i spas na tebe).
ne bih im ni ja dao da voze... U SA zene imaju vozaca u kojeg muz ima povjrenje... Kud ces vecu cast, imati vozaca... a to je prica sama za sebe koja je malo vezana za ovu drugu pricu. Bolje sprijeciti nego lijeciti ili kaznjavati... sto se tice preljube, to je meni licno najgora stvar koju mogu dozivjeti od zene... Islam upravo to zabranjuje, dakle, blud, nemoral, alkohol, preljubu. I treba da se kaznjava, pa ko zeli bujrum... Onom koji krade odsjeci ruku, najbolja kazna, nece vise. Dakle samo je zlo svijeta zabranjeno... i cinjenju zla je zaprijecena kazna... Zakon je prva liga....
Imas mjesta gdje mozes nauciti ako hoces o tome ako to zelis.
Moguce da ima porodica gdje roditelji ub..iju kcerku zato sto ode za drugog, kao sto se dogadja na zapadu da npr roditelj izbaci iz kuce dijete koje ne uci dobro u skoli ili pravi probleme, ili ga se odreknu ako zatrudni kao dijete, ali to nije nigdje zapisano u zakonu o skolstvu...
sto ga zabolje ona stvar, bitno mu je love da ima...
@@ Lejla (sramota sto si uopce zapoceo temu o vjeru na mjestu koje ne odgovara, oces da oblatis vjeru u kojoj se zna sve zasto i kako a ne ko ti po netu trazis o islamu ako vec nesto nije jasno imaju islamski pravnici itd) I ja kolko znam Katolicka i druge Krcanske crkve, dopustaju zenidbu Katolika i Muslimanke,ali.... pod uslovom da Muslimanka mora prvo da primi Krcanstvo. Iz toga razloga je Muslimankama zabranjena udaja za nemuslimana. Islam je po tom pitanju demokraticniji, pa dopusta Krscanki serijatko vencanje sa Muslimanom, bez da je na bilo koji nacin prisiljva da primi Islam, jedino ako ona to dobrovoljno ne pozeli. Krscanka znaci, moze da zadrzi svoju veru u braku sa Muslimanom, dok Muslimanki to nije dozvoljeno u braku sa Krscaninom. Eto toliko za sada.
\"Da, Lejla imao sam seks prije braka, i to jeste grijeh, ali hrišćanstvo i islam su dva svijeta... hrišćanstvo je vjera milosrđa i praštanja, a islam kazne i prijekora, koji izvršavaju, zamisli, ljudi!\" Da dalje ne idem ne moze vise stati u komentar. Sve sto si rekao o Islamu si slagao. I nimalo dobronamjerno nisi poceo komentarisanje!
Da li je uopste kulturno?- ovako se obraca @Lejli i kritukuje Islam -vidim da je totalno zaboravio sta je hriscanstvo i sta je crkva radila ( dok je sprovodila zakone i svoju volju ) podsjeti se malo srednjeg vijeka,spanske inkvizicije,spaljivanja zena na lomaci jer se mislilo da su vjestice.......cccc Koliko losih i dobrih stvari u jednoj religiji ima-PUNO ali moj je prijedlog da se iz svega izvuce najbolje a ne da ti meni kazes kako mi Bosanci ne vjerujemo \'pravilno\",ma sta to znacilo!!!???Ili spanci ne vjeruju \'pravilno\'....ili njemci,svedjani,.....
Poceo si komentarisati sa ovom recenicom koja nema apsloutno nikakve veze sa temom, o tome kako se bivsi teniski broj 1, sada broj 2 odmara. \"@Lejla 06.07.2011. u 17:13 Kako ćeš bona sa njim kad nije musliman? Jel ti znaš da je to zabranjeno i da se napuštanje islama kažnjava smrću?\" Kao prvo neistina i sasvim bespotreban nedobronamjeran komentar. Dalje: \"Naravno da se kažnjava smrću, vidi se da ne znaš ništa o svojoj vjeri... to se smatra napuštanjem islama, a svako napuštanje se kažnjava smrću! To je pravi islam!\", dakle opet neistina. Nigdje nikog za napustanje islama nisu kaznili smrcu, nema to u Islamu ni u serijatu. Opet lazes. Namjerno.
ti srbine nemas pojma o Kur\'anu i Islamu, nije tvoje da pricas o tome, jer ne znas. Ako zelis nesto svoje da pohvalis, bujrum na nekom mjestu gdje to ima smisla. Ali upravo iznosis neistine o Islamu, muslimanima, Kur\'anu. Ako zelis da znas vise o tome, jer ne znas ni malo, imas mjesta za to. Ovo nije mjesto, kao i sto novine i internet portali nisu mjesto za to. Novinari nisu relevantni da pricaju o Islamu. Dosao si sa ciljem da vrijedjas i poceo pricu o tome. Nemas razloga za to.
Ma pretpostavila sam da to nisi ti. Pozz;)