Nakit slavnih u prodaji
0

Prva aukcija 'hip-hop nakita'

Sarajevo-x.com
Aukcija nakita koji su nosile poznate zvijezde hip-hopa poput preminulog Tupaca, Missy Elliot i ostali poznati hip- hoperi, zakazana je za mart 2009. godine i vjeruje se da je prva aukcija hip-hop nakita dosad.

Prema pisanju britanskih medija, jedan od predmeta koji će biti ponuđeni na aukciji je i ogromni prsten u obliku krune za koji se vjeruje da ga je nosio američki reper Tupac Shakur, i to na 13. septembra 1996. godine kada je ubijen u Las Vegasu.

Prsten je posebno izrađen za tad 25-godišnjeg Tupaca samo nekoliko mjeseci prije njegove smrti i aukcionari predviđaju da bi mogao dostići cijenu od 10.000 do 20.000 dolara.

'Rotirajući' prsten, 37-godišnje reperice iz Virginie Missy Elliot, na kojem se nalaze i crni dijamanti i igla od čistog zlata, također će biti na ovoj aukciji 'bling' nakita, te se procjenjuje da bi mogao dostići cijenu od 8.000 do 12.000 dolara.

Među sedamdeset predmeta trebao bi se naći i nakit Notorious B.I.G-a, američkog repera jamajčanskog porijekla ubijenog u pucnjavi 1997. godine, te dijamantski privjesak Isusa američkog repera 'burnog temperamenta' Kanye Westa.

Za čitavu kolekciju procjenjuje se će skupiti oko tri miliona dolara, od kojih će određene sume novca biti donirane Rush Community Affairsu, te koaliciji organizacija producenta Russella Simmonsa - Rush Philanthropic Arts Foundationu, Hip-Hop Summit Action Networku i fondaciji Diamond Empowerment.