U ležernom izdanju
0

Princ Harry i Meghan Markle prošetali poznatom Bondi plažom u Australiji

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
(Foto: EPA-EFE)
Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa princ Harry i Meghan Markle prošetali su jednom od najljepših gradskih plaža na svijetu Bondi plažom u Australiji, u sklopu svoje prve bračne kraljevske ture.

Danas je već četvrti dan kako njih dvoje borave u Australiji. Do sada su obišli nekoliko lokacija i prisustvali na nekoliko događaja, a nakon jučerašnje šetnje botaničkom baštom u Melbourneu danas je uslijedila šetnja po plaži.

"Osjećam da sam previše obučen", našalio se princ Harry koji je na sebi imao svijetloplavu košulju i bež pantalone.

Meghan je za šetnju plažom izabrala prugastu Martin Grant haljinu i espadrile na punu petu, a kosu je vezala u niski rep.

Kraljevski par se na plaži sastao s lokalnom surf grupom One Wave i prisustvovao njihovoj Fluro Friday sesiji.

"Ljudi svih uzrasta na ovoj sesiji dijele svoja iskustva o pitanjima mentalnog zdravlja, komuniciraju jedni s drugima, uživaju u jogi i surfaju", pojasnili su iz Kensingtonske palače.

Iako Harry i Meghan neće surfati, bili su malo slobodniji pa su skinuli obuću dok su šetali plažom. Veliki broj njihovih poklonika dočekao ih je ovacijama i aplauzom.

Nakon druženja sa surferima planirano je da princ Harry poslijepodne podigne zastavu Invictus na mostu Sydney Harbour Bridge kako bi otvorio međunarodni sportski događaj Invictus Games.

On i Meghan će završiti svoj dan posjetom premijeru u poznatoj kući Kirribilli.