Legendarni glumac
212

Prije tri godine preminuo je Mustafa Nadarević, kćerka ga se prisjetila fotografijom iz mladosti

D. J.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Prije tri godine preminuo je legendarni bosanskohercegovački glumac Mustafa Nadarević, a njegova kćerka Nana posvetila mu je objavu na Instagramu.

Nana je objavila Mustafinu crno-bijelu fotografiju, a u opisu je stavila emotikon srca.

Brojni pratitelji u komentarima su se prisjetili slavnog glumca.

"Veliki glumac i veliki čovjek", "Najbolji...Ja sam kao mala gledala Kuduza i tamo ga nikako nisam voljela... Sve dok nisam vidjela ostale uloge... sve do jedne - genijalne", "Glumčina. Cijeli život me zabavljao, nasmijavao. Nisam ga upoznao ali kao da jesam. Bio je moj prijatelj koji me prerano ostavio", neki su od komentara.

Legendarni glumac 2020. izgubio je dugu i tešku bitku s karcinomom pluća, a vijest o njegovoj smrti potresla je regiju.

Osim Nane, glumac je iza sebe ostavio i stariju kćer Nađu te sina Ašu. Jednom je prilikom otkrio kako su Nana i Aša dobili neobična imena.

"Budući da je moja najstarija kćerka Nađa moju mamu, a svoju baku, zvala nana, moja je druga kći dobila to ime. A pomalo neobično ime Aša dao sam sinu po jednom svom prijatelju iz Bosanskog Novog, veoma plemenitom dječaku.

Kada sam nekako došao do njegova telefona i javio mu da sam sinu dao njegovo ime, nasmijao se i veselo mi uzvratio da me pozdravlja Plamenko, da je to njegovo pravo ime, a Aša je nadimak", ispričao je Nadarević jednom prilikom.