Jubilej za vojvotkinju
48

Predstavljena tri nova portreta Kate Middleton u čast njenog 40. rođendana

N. O.
Foto: Paolo Roversi
Foto: Paolo Roversi
Tri nove fotografije vojvotkinje od Cambridgea objavljene su u nedelju povodom njenog 40. rođendana. Portreti, koje je napravio modni fotograf Paolo Roversi, prikazuju je kako nosi različite haljine Alexandera McQueena.

Tri nove fotografije vojvotkinje koje su objavljene povodom njenog velikog rođendana pokazuju kako ona želi da se predstavi sa 40 godina i odišu sjajnim, staromodnim glamurom.

Portreti će biti izloženi u tri oblasti: Berkshireu, St Andrewsu i Angleseyu - gdje je Catherine živjela, a potom će biti smješteni u stalnoj zbirci Nacionalne galerije portreta.

Snimljeni su u Kew Gardensu u novembru i činit će dio projekta Nacionalne galerije portreta gdje je vojvotkinja sponzor.

Foto: Paolo Roversi
Foto: Paolo Roversi

Portreti će biti izloženi na tri lokacije koje je odabrala i za nju imaju posebno značenje.

Berkshire je okrug njenog djetinjstva i gdje je odrasla. St Andrews je mjesto gdje je otišla na univerzitet i započela svoju vezu sa suprugom.

Anglesey je mjesto gdje je par živio zajedno neposredno prije i na samom početku svog braka.

Foto: Paolo Roversi
Foto: Paolo Roversi

Za vojvotkinju od Cambridgea dosta toga se promijenilo od udaje u kraljevsku porodicu - uključujući Williamovu ulogu princa, njihovo troje djece i njenu ulogu buduće kraljice.

Također se morala snaći i kao javna ličnost. Prelazeći iz privatne Kate Middleton u javnu, Kate je doživjela brojne izazove koje donosi status pripadnika kraljevske porodice.