Srceparajuća objava
51

Posljednje snimanje: Pierce Brosnan podijelio fotografije Jamesa Caana u invalidskim kolicima

I. B.
Pierce Brosnan oprostio se od legendarnog glumca koji je preminula u srijedu (Foto: Instagram)
Pierce Brosnan oprostio se od legendarnog glumca koji je preminula u srijedu (Foto: Instagram)
Pierce Brosnan podijelio je srceparajuće fotografije sa snimanja posljednjeg filma Jamesa Caana koji je preminuo u srijedu u 82. godini života, oprostivši se tako od legendarnog glumca.
Prije nego će mirno preminuti u svom domu u Los Angelesu, Caan je nekoliko sedmica prije završio snimanje na nadolazećem gangsterskom trileru "Fast Charlie".

Unatoč tome što je bio lošeg zdravlja i vezan za invalidska kolica, glumačka zvijezda do zadnjeg trenutka vrijedno je radio s bivšim glumcem Bonda.

Shrvani Brosnan sada je uputio dirljivu objavu svom kolegi pokazavši kako su izgledali posljednji trenuci s njim.

"Zbogom Jimmy. Mnogo smo se zajedno smijali tih pet dana u New Orelansu. Bio si mi inspiracija kao mladom glumcu na početku, a još veća kao čovjeku koji te gleda kako radiš svaki dan uz veliku fizičku bol i nelagodu. Uložio si sebe u umijeće glume i izvedbe do samog kraja. Moje srce osjeća duboku tugu zbog tvog odlaska", poručio je Brosnan uz zajedničke fotografije sa Caanom.

Zatim je i dodao: "Uvijek ću čuvati uspomenu na tebe. Počivaj u miru, zauvijek u svjetlu".

Smrt glumca, podsjetimo, potvrdila je njegova porodica u jučerašnjoj objavi na njegovom zvaničnom Twitter profilu.

Brojne slavne zvijezde oprostile su se od Jamesa, a samo neke od njh su i Al Pacino, Adam Sandler, Barbra Streisand, Francis Ford Coppola i drugi.

Caanova filmska karijera proteže se više od 60 godina, a neke od njegovih najznačajnijih uloga su u filmovima "Kum", "Misery", "Elf".

Među njegovim brojnim priznanjima četiri su nominacije za Zlatni globus, zajedno s pohvalama na dodjeli Oscara i Emmyja. Također je počašćen i zvijezdom na holivudskoj Stazi slavnih 1978. godine.