U toku pregovori
0

Porodica Amy Winehouse želi postaviti njenu statuu u Londonu

Klix.ba
Amy Winehouse
Amy Winehouse
Roditelji Amy Winehouse pregovaraju o postavljanju bronzane statue njihove kćerke u londonskom Roundhouseu.

Otac Mitch, majka Janis i maćeha Jane se nadaju da će šefovi ove koncertne dvorane dozvoliti postavljanje skulpture u prirodnoj veličini na balkonu prvog sprata, u blizini bara.

Oni vjeruju da bi Amy, koja je u julu prošle godine umrla od trovanja alkoholom, cijenila ovakvu gestu, jer je živjela u blizini koncertne dvorane.

"Amy je bila zaljubljena u Camden. Mi ovo mjesto povezujemo sa ljubavlju i slomljenim srcem, jer smo voljeli Amy. Željeli smo postaviti klupu u njenu čast ispred njene kuće na trgu u Camdenu, ali smo naišli na previše prepreka, između ostalog, potrebna nam je i planska dozvola, bez koje ne možemo ništa graditi. Razgovarali smo i sa asocijacijom građana u vezi sa trgom u Camdenu i nismo naišli na protivljenje komšija, ali to je ipak javna površina", kazao je Mitch Winehouse.

"Tek smo počeli pregovore. U svakom slučaju, ne možemo uraditi ništa do 2013. godine. Ali za sve one koji su voljeli Amy i njenu muziku, kao i sve iz Camdena koji su je poznavali, mogu samo reći da će to biti nešto posebno po čemu ćemo je pamtiti", kazala je njena maćeha Jane.

"Razgovaramo sa Mitchom Winehouseom o ovome i podržavamo njegovu ideju. Trenutno smo na početku pregovora", rekao je glasnogovornik koncertne dvorane Roundhouse.