Preminuo 1996. godine
8

Policija pretražila kuću u slučaju ubistva repera Tupaca Shakura

D. B.
Policija u Nevadi je potvrdila da je obavila pretres kuće ove sedmice u slučaju istrage o neriješenom ubistvu američkog repera Tupaca Shakura.

Detektivi su pretražili kuću u Hendersonu, predgrađu Las Vegasa, gdje je izvršen napad na Shakura u septembru 1996. godine. Policija nije objavila dodatne detalje o pretresu za koji je izdan nalog, a razlog je to što je istraga u toku.

Shakur je imao 25 godina kada je teško ranjen te je preminuo u bolnici od zadobijenih povreda nekoliko dana kasnije.

Zasad niko nije priveden ili uhapšen.

Kuća koju je pretražila policija udaljena je 32 kilometra od Las Vegasa gdje je pucano na Shakura iz vozila koje je prošlo pored njegovog.

"Policija u Las Vegasu može potvrditi da je Hendersonu u Nevadi obavljen pretres po nalogu 17. jula 2023. godine u sklopu istrage o ubistvu Tupaca Shakura", saopćeno je iz policije.

Shakur, čije je umjetničko ime bilo 2Pac, objavio je debitantski album 1991. godine te je uživao ogroman uspjeh s hitovima kao što su "California Love", "All Eyez on Me", "Changes" i "I Ain't Mad at Cha". Preminuo je 13. septembra 1996. godine, sedmicu nakon što je pogođen s tri hica dok je bio u automobilu na semaforu.

Širom svijeta je prodano više od 75 miliona kopija njegovih albuma, a u Kuću slavnih Rock & Rolla primljen je 2017. godine.