Brojne javne ličnosti
608

Pogledajte ko je sve prošetao crvenim tepihom na otvaranju Sarajevo Film Festivala

N. O.
Crveni tepih otvaranja 27. izdanja SFF-a (Foto: D. S./Klix.ba)
Branko Đurić Đuro sa suprugom Tanjom Ribič i kćerkom (Foto: T. S./Klix.ba)
Večerašnje otvaranje 27. izdanja Sarajevo Film Festivala obilježilo je prisustvo brojnih zvanica što iz svijeta filma i kinematografije, tako i brojnih ličnosti iz javnog života naše države, ali i regiona.

Počev od glumačke ekipe filma "Deset u pola" koja uključuje Branka Đurića Đuru, Izudina Bajrovića, Helene Vuković, Kerima Čutune, Gorana Navojeca, Anja Matković, na otvorenju se pojavio i reditelj filma, bh. oskarovac Danis Tanović.

Crveni tepih su svojevrsno otvorili glumac Tarik Filipović i njegova supruga Lejla, koji su bili među prvim gostima.

Među zvanicama bili su i brojni političari poput Erica Nelsona, premijera Kantona Sarajevo Edina Forte sa suprugom, Elmedin Konaković sa suprugom Dalijom, a otvaranje je posjetio i guverner Centralne banke Senad Softić dok je Peđa Kojović viđen na premijeri filma "Deset u pola".

Također, na crvenom tepihu bili su i naša rediteljica Jasmila Žbanić čiji će se film "Quo Vadis, Aida?" prikazati u okviru festivala, a tu je bila i Jasna Đuričić koja tumači glavnu ulogu u ovom filmu.

Božo Vrećo i Džejla Glavović plijenili su pažnju svojim modnim odabirima, a u centru pažnje bio je i ovogodišnji dobitnik nagrade Počasno srce Sarajeva, čuveni reditelj Wim Wenders.