|

Pistorius: Gubitak Reeve nosit ću sa sobom cijeli život

Pistorius: Gubitak Reeve nosit ću sa sobom cijeli život
0
T
Totalsport
14.2.2014. u 09:36
3
komentara
0

dijeljenja
Pistorius: Gubitak Reeve nosit ću sa sobom cijeli život Reeva Steenkamp (Foto: Arhiv/EPA)
Na godišnjicu smrti Reeve Steenkamp putem vlastite internetske stranice oglasio se najpoznatiji svjetski paraolimpijac Oscar Pistorius (27).
"Nema riječi koje adekvatno mogu izraziti moje osjećaje o potresnoj nesreći koja je uzrokovala toliku bol svakome ko je volio i ko još uvijek voli Reevu. Bol i žalost, posebice Reevinih roditelja, porodice i prijatelja, prožimaju me tugom. Gubitak Reeve i cijelu traumu tog dana nosit ću sa sobom ostatak života", poručio je poznati južnoafrički atletičar.

Šesterostruki paraolimpijski pobjednik poznat i pod nadimkom "Blade Runner" usmrtio je svoju djevojku Reevu Steenkamp s tri hica iz pištolja u svom domu u Pretoriji. Njegova se odbrana temelji na tvrdnji da je zamijenio djevojku za provalnika i da je pucao u samoodbrani, ali tužioci su uvjereni da ju je namjerno ubio u naletu bijesa nakon svađe.

Suđenje Pistoriusu za ubistvo započinje 3. marta. Ukoliko ga proglase krivim za ubistvo s predumišljajem prijeti mu doživotna zatvorska kazna s mogućnošću pomilovanja tek nakon 25 godina.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...