Šokantno ponašanje
198

Pinkovo moralno dno: Izveli učesnika realityja da ga obavijeste o samoubistvu brata pa emitovali aplauz

I. S.
Screenshot: YouTube
Screenshot: YouTube
Televizija Pink Željka Mitrovića je u okviru reality programa "Elita" emitovala snimak na kojem obezbjeđenje izvodi takmičara kako bi ga obavijestili o samoubistvu brata pa je nakon toga prikazala aplauz publike.
Naime, takmičar Marko Janjušević Janjuš je jučer saznao da je njegov brat Mihail izvršio samoubistvo u 27. godini. Markova supruga Ena je došla u Šimanovce, gdje je snima spomenuti reality, kako bi bila uz njega u najtežim trenucima.

No, gledatelje je šokirao izostanak bilo kakvog morala zaposlenika Mitrovićeve televizije. Nakon što je Janjuš izveden iz kuće, prisutni u studiju su počeli aplaudirati, a voditeljica je bez trunke emocije najavila svoje nove goste.

"Jao Pink, kakva sramota. Novinarka priča kao da su mu ukrali bicikl, a ne da mu brata nema više", "Čovjek ide van imanja da čuje vijest o preminulom bratu, a ekipa plješće u studiju. Stari moj...", "Je li moguce da ovo moraju pustiti u liveu dok ga izvode povodom tragedije? Beskrajno saučešće Janjušu i porodici", "Sram i stid da vas bude! Nemate obzira ni prema čemu, doći će i vama kraj", neki su od komentara na ovaj video.

Kao što je poznato, Mitrović je je nakon lažne zabrinutosti zbog djece koja su ubijena u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar nastavio s promovisanjem šunda. U septembru je predstavio "poboljšanu" verziju realityja "Zadruga", koja nosi naziv "Zadruga 7 Elita".