Starleta iskritikovana zbog krzna
0

PETA: Kim je li na tvojim leđima majka malih lisica

Sarajevo-x.com
Organizacija za zaštitu životinja PETA postavila je billboard na kojem kritikuje Kim Kardashian zbog nošenja krzna. Billboard je postavljen u Beverly Hillsu, njenom rodnom kraju, i nosi poruku za članicu porodice Kardashian koja je najsklonija skandalima.

Poruka na billboardu je: "KIM: ovim bebama nedostaje njihova majka. Je li ona na tvojim leđima?", a ispod poruke su fotografije malih lisica.

"Kim zna da su životinje na farmama koje proizvode krzna, žrtve premlaćivanja, elektrošokova i da su često žive oguljene. Objasnili smo joj ovo i pogledala je video koji prikazuje praksu odvajanja krzna od životinja. Kada nauči biti humana i odluči da se odrekne krzna, mi ćemo ga rado pokloniti beskućnicima", rekla je Lisa Lange, potpredsjednica PETA-e, prenosi Huffington Post.

Khloe Kardashian skinula se gola za potrebe kampanje koju je PETA vodila 2008. godine kao dio kampanje "Radije bih hodala gola nego da nosim krzno".

Iz PETA-e tvrde da nije istina da oni samo kritikuju nego da na svojoj zvaničnoj web-stranici nude i savjete kako izgledati moderno bez okrutnosti prema životinjama.