PETA-ina kampanja
0

Penelope Cruz se 'razgolitila' u cilju zaštite životinja

Sarajevo-x.com
Holivudska glumica španskog porijekla Penelope Cruz se pridružila mnogim svojim kolegicama i tako odlučila doprinijeti podizanju svijesti o etičkom tretmanu životinja.
Ubijanju životinja, kako bi se od njih pravili krzneni odjevni predmeti, i lijepa Španjolka je rekla - ne. Penelope se pojavljuje u novoj PETA-inoj kampanji. Poznato je da je glumica ove sedmice snimila reklamu za potrebe promovisanja prava životinja, ali ona još nije objavljena. Također, nije poznato ni to da li se glumica potpuno razgolitila, kako to obično čine žene koje učestvuju u PETA-inim kampanjama.

PETA-ini plakati na kojima je Cruz će se pojaviti u svim većim gradovima svijeta, a organizacija je svoje aktivnosti usmjerila i na sedmice mode u Parizu, Milanu i Londonu.

Cruz je jedna od onih slavnih žena koja nikada nije nosila krzno na crvenom tepihu ili bilo gdje drugo.

Penelope je prvi plakat snimljen za PETA-u objavila na svom Twitter profilu, a na njemu pored njene fotografije stoji i poruka "Dajte krznu 'hladno rame'".

Među ostalim glumicama koje su se uključele u PETA-ine kampanje za zaštitu životinja su i neke od najljepših žena današnjice Eva Mendes, Charlize Theron i Elisabetta Canalis. Prva dama SAD-a Michelle Obama je također rekla da nikada ne bi nosila pravo krzno.