|

Ovo su slavni glumci koji su dobili nevjerovatno niske honorare za neke uloge

Ovo su slavni glumci koji su dobili nevjerovatno niske honorare za neke uloge
1
Klix.ba
9.12.2013. u 18:22
10
komentara
1

dijeljenja
1/8 Brad Pitt
2/8 Ethan Hawke
3/8 Chris Evans i Robert Downey Jr.
4/8 Lindsay Lohan
5/8 Jim Carey
6/8 George Clooney
7/8 Ryan Gosling
8/8 Bill Murray
Oni jesu bogati i slavni, ali njihovi honorari ponekad, samo ponekad, i ne budu baš toliko visoki kao što javnost misli. Ovo su neki od glumaca koji su za pojedine svoje uloge dobili vrlo male ili nikakve novčane iznose.
Ovo je devet glumaca koji su za svoje uloge u nekim filmskim ostvarenjima premalo plaćeni, prenosi news.com.au.

Brad Pitt je navodno zaradio nevjerovatnih 30 miliona dolara od filma "Ocean's Eleven", ali je zato za ulogu u filmu "Thelma and Louise" dobio za holivudske glumce mizernih 6.000 dolara. Doduše to je bilo u vrijeme kada je imao 28 godina.

Ethan Hawke je u ovoj godini snimio film za koji nije dobio ni dolar. Radi se o filmu "The Purge". Novac nije dobio, bar kada je riječ o ugovoru potpisanom prije snimanja, bitna mu je bila priča i reditelj s kojim snima.

"The Avengers" trenutno kotira kao treći najuspješniji film svih vremena, a njegov glumac Chris Evans, koji igra lik Captain America, je dobio dva do tri miliona dolara za ovu ulogu, što je prema pisanju TheRichest.com malo. S druge strane Robert Downey Jr. je za ulogu Tonyja Starka u istom filmu dobio 50 miliona dolara.

Lindsay Lohan je za ulogu u erotskom trileru "The Canyons" dobila samo 6.480 dolara. Jim Carey se ne bi mogao baš ubrojati u ovu grupu, jer mu se posrećilo. Naime, on za film "Yes Man" nije dobio ništa unaprijed, ali je zato tražio 36,2 posto od zarade. Film je kasnije zaradio 223 miliona dolara.

George Clooney je poznat po tome što zarađuje 10 do 20 miliona dolara po jednoj ulozi. Međutim, kako piše The Hollywood Reporter, on je za dramu "Good Night, and Good Luck", koju je pisao, režirao i u njoj glumio, dobio svega 120.000.

Ryan Gosling je za film "Half Nelson" dobio 1.000 dolara, a Bill Murray za ulogu u filmu "Rushmore" 9.000 dolara.

Prijavi grešku


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...