Showbiz
48

Ovo su najskuplji automobili nogometaša

Klix.ba
Nogometaši i skupocjeni definitivno automobili idu zajedno. Kada potpiše dobar profesionalni ugovor, jedna od prvih stvari koje mladi nogometaš uradi je kupovina automobila. Kako igrač napreduje i sve više zarađuje, tako je i njegov vozni park sve bogatiji. Donosimo vam deset najskupljih automobila koje posjeduju poznati nogometaši.

Nani se nedavno vratio u svoj Sporting iz Lisabona kao posuđen igrač Manchester Uniteda. On se portugalskim glavnim gradom vozi u svom Lamborghiniju, kojeg je platio 176.500 eura.

Arda Turan je član Atletico Madrida, osvajača španske Primere. On posjeduje Mercedes-Benz SLS AMG vrijedan 183.000 eura.

Didier Drogba se ovog ljeta vratio u Chelsea, a za svog novog ljubimca na četiri točka izdvojio je 189.000 eura. Radi se o Mercedesu SL65 AMG.

Wayne Rooney, napadač Manchester Uniteda i reprezentativac Engleske, itekako ima ukusa. On posjeduje Aston Martin Vanquish S vrijedan 189.000 eura. Međutim, ovaj iznos je sitnica za njega s obzirom na to da sedmično zarađuje dvostruko više.

Jermaine Pennant nema klub, ali ima novac i skupocjeni automobil. Na specijalno prepravljeni i hromirani Aston Martin DBS je potrošio 214.300 eura.

Frank Lampard je Chelsea i London zamijenio Manchester Cityjem i Manchesterom, a on vozi Ferrari 458, koji vrijedi 252.000 eura.

Obafemi Martins je nakon igranja u Evropi otišao u SAD, gdje nastupa za Seattle Sounders. Nigerijac je na svoj N50M Lamborghini potrošio 315.200 eura.

David Beckham je u nogometnoj penziji i sada u potpunosti uživa u životu. On posjeduje Rolls Royce Phantom vrijedan 441.200 eura.

El Hadji Diouf je nogometaš koji nema klub, ali zato uživa u onome što je stekao tokom aktivne karijere. Senegalac posjeduje Mercedes-Benz SLR McLaren, koji ga je koštao 530.000 eura.

Cristiano Ronaldo je najbolji svjetski i evropski nogometaš, a za svoj LaFerrari je izdvojio vrtoglavih 2,5 miliona eura.