Nepoznate fotografije Stonesa
0

Ovo su golobradi mladići na putu ka zvijezdama

Sarajevo-x.com
Keith Richards, Bill Wyman, Brian Jones, Charlie Watts i Mick Jagger
Nakon više od 40 godina objavljene su nikada do sada viđene fotografije članova legendarnog britanskog benda The Rolling Stones. Fotografije su bile skrivene u putnoj torbi, objavio je Daily Mail.

Fotografije golobradih dječaka koji uživaju u prvim počecima svoje velike popularnosti načinio je preminuli Bob Bonis, menadžer koji je pomogao britanskom rock sastavu da se probije na američko tržište.

Snimci, koji su načinjeni u Los Angelesu 1964, odnosno 1965. godine, prikazuju Keitha Richardsa, Billija Wymana, Briana Jonesa, Charlieja Wattsa i Micka Jaggera kako se odmaraju i uživaju uz koktele.

Rolling Stonesi su u Ameriku prvi puta došli u junu 1964. godine, a s obzirom da su oformljeni 1962. ne može se reći da su bili poznati u Sjedinjenim Američkim Državama. No, to je bila briga Bonisa, koji je također bio menadžer i Beatlesa.

Ipak, njihov prvi odlazak "u svijet" nije bio uspješan. Wyman je kasnije taj odlazak u Ameriku opisao kao potpunu katastrofu.

Međutim, samo dvije godine kasnije Rolling Stonesi su postali jedan od najvećih bendova na svijetu.

I tada je menadžer Bonis bio s njima, a s obzirom da se bavio i fotografijom trudio se da zabilježi svaki njihov korak ka zvijezdama, pa čak i one intimne trenutke.

Predpostavlja se da je načinio više od 2.700 snimaka, međutim on nikada nije želio javno objaviti te fotografije, a o svom iskustvu rada s jednim od najvećih bendova nije želio pisati knjgu.

Tek nešto fotografija Bonis je 60-ih godina dao tinejdžerskim magazinima, a kasnije je svoje blago sakrio u putnu torbu i pokazivao samo rodbini i bliskim prijateljima.

Nakon smrti Boba Bonisa, njegov sin Alex odlučio je javno objaviti fotografije i dokumente koje je njegov otac brižno čuvao. Rezultat je knjiga nazvana "The Lost Rolling Stones Photographs"

"Moj otac je imao sreću da bude u pravo vrijeme na pravom mjestu", kazao je Alex.