Snalazile se pred kamerom
8

Ove glumice su snimale serije i filmove trudne, za neke vjerovatno niste ni znali

DP
Neke poznate glumice su morale su se snaći nezgodnoj situaciji i nastaviti raditi svoj posao iako su bile trudne.

Snimanje filma je težak proces i kada glumice trebaju glumiti dok su trudne, to samo predstavlja dodatni izazov. Ove snažne žene su pravi primjeri. U nekim slučajevima pisci, režiseri, kostimografi, pa i kamermani imaju težak zadatak sakriti glumicinu trudnoću. Postoje slučajevi u kojima trudnoća predstavlja upravo ono što je priči potrebno.

Bright side izabrao je nekoliko omiljenih ženskih likova za koje smatraju da je rijetko tko znao da su u svojim ostvarenjima zaista trudne. Jeste li vi znali?

Gillian Anderson – "Dosje X"

Mladoj Gillian Anderson potvrdili su da je dobila ulogu u seriji "Dosje X" i baš tada ona saznaje da je trudna. Šefovi studija su joj pokušali naći zamjenu, ali izvršni producent Chris Carter je odbio ulogu Dane Scully dati nekoj drugoj glumici.

Njen rastući trbuh skrivala je velika odjeća i dobri uglovi snimanja, a u posljednjim mjesecima trudnoće, promijenio se zaplet priče. Gillian je svoju kćer nazvala Piper Maru, po nazivu jedne od epizoda "Dosjea X".

Cynthia Nixon – "Seks i grad"

Osim Sare Jessice Parker koja je uspješno sakrila svoju trudnoću, njena kolegica iz serije Cynthia Nixon je također zatrudnjela. Producenti serije odlučili su da njen lik u seriji može zatrudnjeti, pa Cynthia nije morala skrivati svoj trbuh.

Lisa Kudrow – "Prijatelji"

U četvrtoj sezoni popularnog sitcoma, Phoebe pristaje biti surogat majka svom polubratu i njegovoj ženi, samo zato što je i glumica bila trudna u to vrijeme. Phoebe je nosila trojke, a Lisa je bila trudna s jednim djetetom, pa je morala nositi jastuk kako bi dobila ogroman trbuh.

Julia Roberts – "Oceanovih 12"

Komično je što se Julia u filmu pretvara da je trudna, iako je zaista bila u drugom stanju. Film nije dobro prošao u kinima, ali je Julia rodila zdrave blizance.

Marcia Cross – "Kućanice"

Malo nakon što je napunila 45 godina, glumica je saznala da je trudna s blizancima, pa priča njenog lika iz "Kućanica" iznenada mijenja smjer. Bree Van de Kamp se pretvara da je trudna kako bi izbjegla javnu sramotu. Pred kraj njene trudnoće, glumici je bilo toliko loše da su cijelo snimanje prebacili u njenu kuću, ali je na kraju sve prošlo kako treba.

Alyson Hannigan – "Kako sam upoznao vašu majku"

Tokom snimanja serije "Kako sam upoznao vašu majku", Alyson Hannigan je dvaput bila trudna. Prvi put, njena trudnoća je potpuno sakrivena (odgovarajuća odjeća i pravi uglovi snimanja), a drugu trudnoću su scenaristi ubacili u seriju, i tako su Lilly i Marshall postali roditelji.

Halle Berry – "X-Men: Posljednja fronta"

Trudnoća tokom snimanja blockbustera je bilo pravo iznenađenje za glumicu Halle Berry, jer  jednostavno nije postojala mogućnost da njen lik Storm zatrudni. Redatelj Bryan Singer učinio je sve što je mogao, kako bi sakrio ovu činjenicu od gledatelja. Halleina uloga je znatno umanjena, kostim joj je promijenjen i scene tučnjave su, umjesto glumice, odradile njene dublerice.

Cate Blanchett – "Indiana Jones i kraljevstvo kristalne lobanje"

Cate Blanchett je zaista jedinstvena glumica. Ona je za svoju prvu trudnoću saznala nakon što su joj ponudili ulogu u filmu Charlotte Gray. Za drugu trudnoću saznala je tokom snimanja filma "Panika" pod morem i na kraju, na snimanju filma "Indiana Jones" i kraljevstvo kristalne lubanje, u kojem je konačno dobila priliku glumiti negativca, saznala je da je trudna treći put.

Posvećena glumica uspjela je snimiti sve scene i nijednom nije upotrijebila dublericu.

Penélope Cruz – "Pirati s Kariba: Nepoznate plime"

U četvrtom filmu o kapetanu Jacku Sparrowu, Penelope Cruz se pojavila u ranoj trudnoći. Bez obzira na to što trudnoća nije bila primjetna, kamermani su se morali fokusirati na kadrove lica, kako bi sakrili bilo kakve znakove trudnoće. Uprkos činjenici da su likovi morali provesti dosta vremena u moru, glumica je uspješno prošla kroz opasno prvo tromjesečje.

Naomi Watts – "Ruska obećanja"

Uprkos činjenici da je Naomi za svoju trudnoću saznala odmah na početku snimanja, kao i sve žene, odlučila je nikome ne reći za to, jer je rana trudnoća u pitanju. Jedino je kostimograf primijetio da je glumica trudna, jer joj je odjeća za potrebe snimanja s vremenom sve manje odgovarala.

Jodie Foster – "Soba panike"

Jodie Foster nije planirala glumiti u ovom trileru, ali nakon što je Nicole Kidman napustila projekt, ona je preuzela ulogu. Tokom snimanja saznala je da čeka drugo dijete. To je nije spriječilo da savršeno odglumi svoju ulogu, već ju je, prema njenim riječima, samo učinilo jačom. Sve scene u kojima nosi usku majicu snimane su u prvom tromjesečju trudnoće.

Keira Knightley - "Everest"

Njena veza je postala javna potpuno slučajno, kada je Keira postavila fotografiju s kolicima za bebu. Kada je zatrudnjela, već je počela snimati film "Everest" u kojem je igrala trudnu ženu jednog planinara. Nitko od filmske ekipe nije znao da je ona zaista trudna.

Gal Gadot – "Wonder Woman"

Gal je pažljivo skrivala svoju trudnoću od filmske ekipe i sve scene je sama odglumila. Naravno, nekoliko mjeseci nakon snimanja filma, glumci su pozvani reprizirati neke scene, ali je njena trudnoća tada postala vidljiva. Gal je morala nositi poseban kostim sa zelenom tkaninom na trbuhu, kako bi ekipa u postprodukciji mogla skinuti njen trudnički trbuh.