Nedaleko od Moskve
18

Ovako izgleda luksuzno imanje na kojem Putin živi s ljubavnicom Alinom Kabaevom

N. C.
(Foto: Proekt)
Ruski predsjednik Vladimir Putin živi sa svojom djevojkom, gimnastičarkom Alinom Kabaevom i njihovom djecom u luksuznoj palati.

Vila je smještena u šumi u Valdaju, 250 kilometara od Moskve. Imanje je izgrađeno ubrzo nakon što je Putin stupio na političku scenu 1996. godine.

"Reći ćemo vam gdje se kriju", navodi se u publikaciji.

Putin je želio da dom izgradi po narudžbi kako bi ličio na zimsku palatu u Sankt Peterburgu, poznatu kao "zlatna kuća".

Nakon zvaničnog razvoda od bivše prve dame Ljudmile Očeretnaje, Putin (70) je doveo Kabaevu (39) na imanje.

Godine 2020. Putin je tada počeo graditi novo imanje za svoju partnerku Kabaevu, koje se nalazi u blizini "zlatne kuće".

"Godine 2021. izgrađen je pristanište za čamce u blizini Kabajeve kuće. Od njega se čamcem može preći preko malog kanala do ogromnog, klasičnog dvorskog parka koji se nalazi na parceli od 28 hektara (70 hektara). Na ovim je zemljištima nekada bio rasadnik drveća, gdje su se uzgajale sadnice četinara kako bi se obnovio nacionalni park", navodi se u izvještaju.

Na približno istoj udaljenosti od Putinove i Kabajeve kuće nalazi se ogroman spa kompleks sa solarijumom, krio-komorom, bazenom od 25 metara, hamamom, saunom, masažnim kupatilima, kozmetološkim i stomatološkim prostorijama.

Vjeruje se da Putin i Kabaeva imaju nekoliko djece zajedno koja su skrivena od očiju javnosti.

"Tokom ove istrage, novinari Proekta su utvrdili mnoge činjenice o odnosu između ruskog predsjednika i njegove ljubavnice, a sve se čini da su prepisane iz srednjovjekovnih Historijskih knjiga", navodi se u izvještaju.