U novoj knjizi
56

Otkrivene posljednje riječi Meghan Markle prije napuštanja kraljevske porodice

M. G.
Brojni obožavaoci kraljevske porodice bili su razočarani kada su Meghan Markle i princ Harry odlučili napraviti "korak nazad" kao stariji članovi britanske kraljevske porodice u januaru 2020. godine.

Do marta te godine, Vojvoda i Vojvotkinja od Sussexa su obavili svoje posljednje kraljevske obaveze i preselili se u Kanadu, da bi zatim pronašli svoj trajni dom u Montecitu, Kalifornija.

Sada, nakon javnih pojava Markle (42) i Harryja na Igrama Invictus prošlog mjeseca i posjete New Yorku povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja ranije ove sedmice, navodne posljednje riječi glumice iz serije "Suits" prije nego što je zvanično napustila kraljevski život, izgovorene tiho jednom bliskom prijatelju, ponovo su isplivale na površinu.

Omid Scobie, koautor knjige "Finding Freedom: Harry i Meghan", otkriva u svojoj novoj biografiji šta su navodno bile Markline posljednje riječi na tom teškom danu.

"Ovo nije moralo biti ovako", navodno je tiho prošaptala novinaru. Oboje su prisustvovali događaju Udruženja za Commonwealth stipendiste tog dana.

Scobie joj je zatim pružio zagrljaj, kako je napisao u tekstu za Harper's Bazaar.

"Suze koje je vojvotkinja hrabro zadržavala sada su slobodno tekle među poznatim licima", dodajući da je Markle željela da stvari krenu u drugom smjeru.

Scobie je nastavio: "Vojvotkinja od Sussexa se emotivno oprostila od mnogo voljenih saradnika, jer je njen let 'kući' za Kanadu trebalo da poleti za nekoliko sati."

"Reći da su Harry i Markle bili slomljeni je premalo. To je odluka koju par smatra nepotrebnom, ali i očekivanom, s obzirom na nedostatak podrške koju su dobili", napisao je Scobie.

Harry (42) i bivša glumica su tokom godina tvrdili da su napustili porodicu kako bi postali privatni građani, jer su osjećali da ih njihovi kraljevski rođaci nisu podržavali. Par je dalje raspravljao o svojem odlasku u šokantnom intervjuu sa Oprah Winfrey u martu 2021. godine.

U tom šokantnom intervjuu, par je iznio tvrdnje, uključujući i diskusije o tome koliko će tamna koža njihovog sina Archieja biti, kako je Kate Middleton, supruga princa Williama, navela Markle na plač i mnoge druge stvari.

Nakon razgovora sa Oprah, Markle i Harry su objavili niz iznenađujućih projekata u kojima su opisali bol koju su osjećali kao članovi kraljevske porodice. Harry je objavio svoj memoarski roman "Spare" ranije ove godine, dok je par premijerno prikazao svoju Netflix dokumentarnu seriju "Harry & Meghan" u decembru 2022. godine.