Reakcija na objave
115

Otac Angeline Jolie razočaran zbog njene podrške Palestini, optužio je da širi laži na mrežama

N. O.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Otac Angeline Jolie, Jon Voight, kazao je kako je razočaran stavovima svoje kćerke o ratu između Izraela i Hamasa i optužio je da širi "laži" na društvenim mrežama.
Angelina Jolie, glumica i nekadašnja specijalna izaslanica Visokog povjerenstva UN-a za izbjeglice, nedavno je podijelila objavu u kojoj je prozvala svjetske lidere jer "Gaza postaje masovna grobnica" te je i njih proglasila saučesnicima u zločinima.

Kao odgovor Voight je podijelio video u kom je kazao da je "razočaran što njegova kćerka nema razumijevanja za Božiju čast, Božiju istinu" te je poručio da "Izraelska vojska mora zaštiti svoje tlo".

U opisu videa napisao je "istina i laž" sugerišući da upravo njegova kćerka širi laži te je u nastavku poručio: "Ovdje se radi o uništavanju historije Božije zemlje - Svete zemlje - zemlje Jevreja. Ovo je pravda za Božiju djecu svete zemlje".

Glumac je također osudio Hamasov teroristički napad kazavši: "Izrael je napadnut neljudskim terorom nad nedužnim bebama, majkama, očevima, bakama i djedovima. Ove životinje žele zbrisati Jevreje, kršćane".

Na kraju videa Voight je pozvao ljude da "priznaju da Hamas uništava njihov vlastiti narod, a ne Izrael".