Twitter objava
91

Oskarovac Anthony Hopkins obilježio 45 godina apstinencije od alkohola: Pio sam do smrti

B. R.
Hopkins obilježio 45 godina apstinencije od alkohola (Foto: EPA-EFE)
Hopkins obilježio 45 godina apstinencije od alkohola (Foto: EPA-EFE)
Holivudski glumac Anthony Hopkins je prigodnim snimkom na Twitteru obilježio 45 godina apstinencije od alkohola. Posebno se obratio mladim ljudima.

Ovaj 82-godišnji oskarovac se osvrnuo na godinu koja je na izmaku. Poručio je da je bila, kako je kazao, teška i puna tuge za mnoge ljude. Zato je pozvao da već gledamo u 2021. godinu.

Govorio je o teškom periodu u svom životu, što mu je bio povod da se javno obrati. Pričao je o problemu pretjerane konzumacije alkohola.

"Prije 45 godina dobio sam poziv na buđenje. Srljao sam u katastrofu, pio sam do smrti. Nisam propovjednik, ali dobio sam poruku da se to mora promijeniti. Mala misao mi je govorila: 'Da li želiš da živiš ili da umreš? Želim da živim'. Tada je uslijedilo olakšanje i moj život je postao sjajan", rekao je Hopkins koji je najpoznatiji po ulozi serijskog ubice Hannibala Lectera.

Priznao je da i danas ponekad ima teške trenutke. Također je pozvao ljude da ostanu pozitivni. Posebno je pozvao mlade da ne odustaju, da se bore i da budu hrabri. Prema njegovim riječima, to je ono što je njega održalo u životu.

Svoje fanove je ranije oduševio objavom snimka na Twitteru - pokazao je svoje umijeće sviranja klavira u prisustvu mačke Niblo. Kompozitor je klasične muzike, a prije osam godina je objavio i album.

Ove godine je bio nominiran za Oscara za najbolju sporednu ulogu u Netflixovom filmu "Dvojica papa (The Two Popes)". U ovom ostvarenju je glumio bivšeg papu Benedicta XVI, prenosi CNN.