Previše solidarnosti
24

Osim Barbre Streisand i Diana Ross stala u odbranu Michaela Jacksona

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Američka pjevačka i glumačka diva Diana Ross stala je u odbranu Michaela Jacksona nakon izdavanja kontroverznog dokumentarnog filma pod nazivom "Leaving Neverland", prenosi NME.

Ovaj film, čije izdavanje potpisuje HBO, fokusiran je na navode Wadea Robsona i Jamesa Safechucka koji su izjavili da ih je pokojna pop zvijezda seksualno zlostavljala dok su bili djeca. Jackson je demantovao bilo kakve prijestupe sve do svoje smrti 2009. godine.

"Ovo je ono što mi od jutros leži na srcu. Ja vjerujem da je Michael Jackson bio i ostao veličanstvena, nevjerovatna ljudska gromada kako za mene tako i za mnoge druge", napisala je Diana Ross na svom Twitteru.

Ovaj svoj tvit poznata američka pjevačica i glumica završila je riječima "Stop! In the Name of Love", što je zapravo naslov njene pjesme iz 1965. godine.

U međuvremenu se druga muzička zvijezda Barbra Streisand izvinila zbog svojih navoda u kojima ističe da vjeruje Wadeu Robsonu i Jamesu Safechucku, ali da su oni zapravo bili presretni i uzbuđeni što imaju priliku biti na imanju Michaela Jacksona.