Showbiz
189

Oporavlja se nakon nezgode: Amel Ćurić specijalni gost na koncertu Zdravka Čolića

Piše: M. N.
Pobjednik X Factora Adria još se oporavlja od saobraćajne nezgode koju je doživio u prošlu subotu. Još nosi okovratnik, a kako je rekao za Klix.ba, izuzev bolova u leđima dobro se osjeća.
"Par dana nakon nezgode počeo sam osjećati posljedice, ali nije bilo težih povreda, samo sam ugruvan. Sutra idem na kontrolu pa ćemo vidjeti", rekao nam je Amel.

No, danas je dobio informaciju koja je zasjenila taj ružni događaj - pozvan je da bude gost na koncertu Zdravka Čolića 12. septembra u austrijskom Linzu. Legendarni Čola organizuje koncert u okviru turneje "Vatra i barut", čiji je organizator Fikret Vukalić Fantom.

"Ostao sam zatečen kada sam dobio poziv da budem gost jer upravo me je njegova pjesma i proslavila na X Factoru "Pjesmo moja" za koju sam dobio odlične komentare i za koju su bile odlične reakcije publike. Ovo mi je šlag na sve ove dosadašnje uspjehe", rekao je Amel za naš portal.

Nakon nastupa na Exitu, u Budvi i Osijeku Amela čekaju brojni nastupi po BiH, a u septembru će se na bini TipsArene pridružiti jednom od najvećih pjevača zemalja bivše Jugoslavije Čoli kao specijalni gost.

"Za koncerte Zdravka Čolića se uvijek traži karta više i tako će biti i ovaj put. On je velika muzička zvijezda i drago mi je što već godinama sarađujemo. Kada je u pitanju Amel Ćurić ovo je mali doprinos da osjeti velike bine i svi vjerujemo da bi ovaj koncert mogao biti početak jedne velike muzičke karijere. Bosna i Hercegovina uvijek je imala odlične i velike pjevače i nadam se da će Amel biti predvodnik jedne nove generacije", rekao je Vukalić.