Muzika
1.4k

Halid Bešlić: Amel Ćurić je nasljednik Bebeka i Tife

Klix.ba
Dva puta u samo sedam dana Amel Ćurić oduševio je Zagrepčane svojim nastupom u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Prvi put u ponedjeljak 28. septembra, kada je nastupio kao poseban gost na koncertu "Indexi i prijatelji", te sinoć kada se na pozornici pridružio legendarnom Halidu Bešliću i pritom zaradio ovacije publike za fenomenalne izvedbe pjesama "Da te Bogdo ne volim", "Sviraj mi o njoj" i Tifine "Kiše jesenje".

"Halid je moj prijatelj i podrška već neko vrijeme. Čovjek koji nije bez razloga na dobrom glasu. Mislim da Halida vole svi. On je jedinstven i ne može se poistovjeti s niti jednim pjevačem. Njegov stil muzike je jednostavno 'Halid stil'. Izuzetna mi je čast sarađivati s njim. Tokom samog trajanja X Factor Adrije, ali i poslije toga davao mi je korisne savjete poput oca. Večeras je bilo fantastično i hvala mu što mi je pružio priliku da dam svoj doprinos ovoj fenomenalnoj večeri. Nakon mog gostovanja na koncertu Zdravka Čolića, zatim na koncertu 'Indexi i prijatelji', sad je došlo i ovo kao šlag na tortu. Sretan sam zbog svega što mi se događa", izjavio je oduševljeni Amel.

Uprkos brojnim koncertima i prebukiranom rasporedu, Ćurić je završio i snimanje svog videospota za singl "Neizdrživo", koji će u cijelosti svjetlo dana ugledati 12. oktobra.

Teaser spota je u samo nekoliko dana od objave premašio brojku od 30.000 pogleda na YouTubeu, a sudeći po komentarima na društvenim mrežama, fanovi jedva čekaju vidjeti i čuti ostatak uratka.

Svojim prvim samostalnim koncertom u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, Bešlić se zagrebačkoj publici predstavio u nešto intimnijem izdanju s prilagođenim repertoarom. Osim Amela, sinoć su mu se na pozornici pridružili i Danijela Martinović i Enis Bešlagić s kojim je izveo hit Crvene jabuke "Jazz ba".

Zbog velikog interesa publike i rasprodanog sinoćnjeg koncerta, drugi koncert Halida i prijatelja održat će se već sutra, u nedjelju 4. oktobra kada će Amel Ćurić ponovo biti gost, saopćeno je iz Menarta.