Top deset
123

Oni su najveće bh. zvijezde Instagrama: Najviše pratilaca imaju Pjanić, Džeko i Erko Jun

Klix.ba
Najveće bosanskohercegovačke zvijezde Instagrama su sportisti. Na prva tri mjesta našli su se Miralem Pjanić koji ima 3,1 milion pratitelja, Edin Džeko s 1,3 miliona i Ermin Junuzović poznatiji kao Erko Jun s milion pratitelja.

Ako ste planirali ostvariti bilo kakvu karijeru za to će vam biti potrebna neka od društvenih mreža. Svi poznati i manje poznati trude se da na društvenim mrežama sebe predstave u što boljem svjetlu. Budući da se kod nas Twitter slabije koristi, a Facebook baš i nije omiljeni poznatim ličnostima, Instagram je taj koji se izdvojio kao najpoželjnija platforma za komunikaciju s fanovima.

Mi smo odabrali deset naših najpoznatijih javnih ličnosti i analizirali njihove profile. Na prvom mjestu uvjerljivo vodi jedan od naših najboljih fudbalera koji trenutno igra za italijanski klub Juventus Miralem Pjanić. On trenutno ima 3,1 milion pratitelja. Na svom Instagram profilu najčešće objavljuje fotografije s utakmica, treninga, a može se naći i poneka fotografija s prijateljima i sinom.

Na drugom mjestu jer naš proslavljeni nogometaš Edin Džeko s 1,3 miliona pratitelja, koji trenutno igra za italijanski nogometni klub Romu. Džeko najčešće objavljuje fotografije s utakmica, ali i sa svojom porodicom.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Na trećem mjestu je Ermin Junuzović, na Instagramu poznatiji kao Erko Jun. Popularni bokser trenutno ima milion pratitelja, a pored toga Erko je bio i fitness model. Na njegovom profilu najčešće možete vidjeti raskoš u kojem živi, ali i njegovo mišićavo i istetovirano tijelo.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Na četvrtom mjestu je naš poznati nogometaš Sead Kolašinac koji trenutno igra za engleski Arsenal. On ima 892 hiljada pratitelja.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Maya Berović je jedna od naših najpoznatijih muzičkih zvijezda i trenutno ima 719 hiljada pratitelja.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Odmah iza Maye nalazi se dobro poznati muzički dvojac Jala Brat s 576 hiljada i Buba Corelli sa 418 hiljada pratitelja. Ovaj kontroverzni dvojac često objavljuje fotografije na kojima se razmeće skupim satovima, velikim količinama novca i odjećom poznatih modnih brendova.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Na osmom mjestu nalazi se naša poznata influenserka i bivša voditeljica Hana Hadžiavdagić sa 417 hiljada. Osim što je najaktivnija na Instagramu i svojim pratiteljima pokazuje svaki segment svog života, Hana dobro zarađuje od Instagrama pa je nedavno zbog te činjenice napustila i svoj voditeljski posao.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Deveto mjesto zauzeo je košarkaš Jusuf Nurkić s 297 hiljada pratitelja, a na desetom mjestu našao se naš reprezentativac Asmir Begović s 273 hiljade pratitelja. Asmir najčešće objavljuje fotografije svoje fondacije koja se bavi humanitarnim radom, ali i fotografije s utakmica.

Foto: Instagram
Foto: Instagram