Nova saznanja
3

Odvjetništvo odbacilo prijavu Tatjane Dragović protiv Gorana Ivaniševića, a nisu joj to javili

N. C.
Tatjana Dragović i Goran Ivanišević
Tatjana Dragović i Goran Ivanišević
Goran Ivanišević u imovinskom obračunu s bivšom suprugom Tatjanom Dragović izveo je manevar da skrene pažnju javnosti s činjenice da institucije ignoriraju njegovo porodično nasilje.

Bivši proslavljeni sportaš i jedini hrvatski osvajač Wimbledona, danas angažiran kao trener najboljeg svjetskog tenisača Novaka Đokovića, u mučnom procesu razvoda s bivšom suprugom Dragović i javnoj svađi oko podjele zajedničke imovine poduzeo je novi manevar.

Nacional navodi kako im je potvrđeno iz više izvora da je Ivanišević bivšu suprugu ovih dana prijavio Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu zbog navodnog kaznenog djela povrede privatnosti djeteta. Odvjetništvo je potom u rekordnom roku naložilo zagrebačkoj policiji provođenje izvida, a ona je u taj proces također krenula ekspresno i započela s prikupljanjem informacija na više stran.

Prije nekoliko mjeseci Nacional je pisao kako je bivši teniser pokrenuo više postupaka s ciljem da bivšoj supruzi, Tatjani Dragović, oduzme dio imovine koja joj je pripala temeljem njihovih ranijih međusobno potpisanih sporazuma. Navodno je tada pokrenuo postupak i protiv njihove kćeri te zatražio polovicu stana koji joj je Tatjana darovala.

Bivši supružnici su i ranije bili na sudu. Kako doznaje Nacional od izvora bliskog samom DORH-u, tri godine nakon što je Dragović prijavila bivšeg supruga za obiteljsko nasilje, Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu nije je izvijestilo o rezultatima te prijave.

Nadalje, navodi Nacional, Odvjetništvo je zaključalo i arhiviralo predmet bez da je, kako nalaže zakon, o rezultatima izvida službeno obavijestilo prijaviteljicu, čime su je 'de facto' spriječili da privatnim putem goni Ivaniševića.

Kako je taj list i ranije pisao, Tatjana je Gorana prijavila 2021. zbog porodičnog nasilja nad njihovim malodobnim sinom Centru za socijalnu skrb. Nakon što su nju i njihovu kćer ispitali u policiji i Državnom odvjetništvu, više im se niko nije javio.