Showbiz
143

Oduševio vlasnike: Obama otišao u lokalni ulični restoran u Vijetnamu i večerao za šest dolara

Klix.ba
Vlasnica jednog američkog restorana Nguyen Thi Lien ostala je bez teksta kada je u redu za obrok ugledala predsjednika SAD-a Baracka Obamu.

Lienin restoran je najviše poznat po supi koja se pravi po specijalnom receptu od svinjskog mesa i rezanaca, ali do sada je nikada nije posjetio neki od predsjednika. Obama je sjeo na plastičnu stolicu i naručio vijetnamsko jelo "Bun cha".

Obama je iskoristio zvaničnu posjetu Vijetnamu da proba i njihova tradicionalna jela sa tv kuharom Anthonyjem Bourdainom koji putuje svijetom, degustira hranu i kuha.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Vlasnica restorana samo je znala da će joj u posjetu doći strana televizijska ekipa, ali nije ni slutila da su poveli i Obamu sa sobom.

"Njegov dolazak u restoran je bilo veliko iznenađenje za cijelu moju porodicu koja ovo nije mogla zamisliti ni u najluđim snovima", rekla je Lien.

Na Instagramu su odmah objavili fotografiju na kojoj Obama jede, uz natpis: "Na potezu su predsjednikove vještine korištenja štapića za jelo".

Američka tajna služba i lokalna policija zatvorili su ceste koje okružuju zalogajnicu Bun Cha Huong Lien, a grupa ljudi se skupila ispred kako bi pozdravili Obamu.

Foto: AFP
Foto: AFP

Okružen osiguranjem, Obama je izašao i pozdravio prisutne, a s nekima se i fotografisao.

"Obama je bio ljubazan, smiješio se i pozdravljao sa svima", rekla je vlasnica jedne radnje pored koje je Obama prošao.

Kuhar Bourdain objavio je na Twitteru kako je večera koštala šest dolara.