Uslovi ispunjeni
48

Odobren zahtjev Vesne Pećanac za crnogorsko državljanstvo, u Srbiji je jedva preživljavala

I. S.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Glumica Vesna Pećanac dobila je crnogorsko državljanstvo. U januaru ove godine otkriveno je da u Srbiji jedva preživljava i da se hrani u narodnoj kuhinji.
"Ministarstvo prosvjete, kulture, nauke i sporta dalo je pozitivno mišljenje za prijem u crnogorsko državljanstvo gospođe Vesne Pećanac. Time su ispunjeni Zakonom o crnogorskom državljanstvu propisani uslovi da Ministarstvo unutrašnjih poslova u daljem postupku može donijeti Odluku o njenom prijemu u crnogorsko državljanstvo. Prijedlog za prijem u crnogorsko državljanstvo gospođe Vesne Pećanac sam 24. februara 2022. godine uputio kao tadašnji predsjednik Skupštine Crne Gore", napisao je Aleksa Bečić.

Podsjećamo, Pećanac je bila udata za crnogorskog reditelja Živka Nikolića te je glumila u njegovim filmovima "Lepota poroka" i "Čudo neviđeno". Javnost je također pamti po ulozi u seriji "Đekna još nije umrla, a ka' će, ne znamo". Bila je članica ansambla Ateljea 212.

Nakon smrti supruga je pala u depresiju i povukla se iz javnosti. U medijima se pojavila informacija da je zlostavlja sin, ali ovo nikada nije odlučila potvrditi. Otišla je u prihvatilište za žrtve nasilja u porodici, a prije dva mjeseca su se na Twitteru pojavile fotografije na kojoj uzima obrok u kuhinji Verskog dobrotvornog starateljstva u Beogradu.