Teška sudbina
105

Vesna Pećanac se hrani u narodnoj kuhinji, ljudi šokirani nemarom vlasti

I. S.
Foto: Twitter/zlikiliki
Foto: Twitter/zlikiliki
Slavnu glumicu Vesnu Pećanac zadesila je teška sudbina te se trenutno hrani u narodnoj kuhinji. Zbog nedavno objavljenih fotografija korisnici društvenih mreža su se zapitali kako se to vlast u Srbiji odnosi prema cijenjenim umjetnicima.

Inače, Vesna Pećanac je udovica reditelja Živka Nikolića. Igrala je uloge u brojnim jugoslovenskim filmovima i serijama, a neki od njih su: "Lepota poroka", "U ime naroda", "Đekna još nije umrla, a ka' će ne znamo" itd. Većinu radnog vijeka provela je kao članica Ateljea 212.

"Redovna korisnica kuhinje Verskog dobrotvornog starateljstva. Da li prepoznajete ženu na ovim fotografijama?", upitala je korisnica Twittera.

"Nekada poznata glumica Vesna Pećanac. Bože, kakva teška sudbina", jedan je od odgovora.

"Nek neko ubaci u mention ministricu kulture Maju Gojković, možda ona prepozna zašto umjetnici kao Pećanac nemaju pomoć njenog ministarstva. Maji na profilu piše da je idealno mjesto za život pozorište. A glumci prosjače cim odu u penziju i idealno mjesto za život im je narodna kuhinja", također je jedan od tweetova.

Drugi se pitaju zašto glumci u Srbiji ne mogu ostvariti pravo na penziju.

"Kod glumaca, kao i kod pjevača, guraju se podobni, poslušni, kao sekta. Pošteni ne mogu da rade i, nažalost, ovako završavaju... Tuga", napisao je korisnik Twittera.