Stali na ludi kamen
6

Od Gwyneth i Brada do Harryja i Meghan: Poznati parovi koji su se vjenčali ove godine

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Godinu 2018. obilježila su neka od najljepših vjenčanja. Na ludi kamen su ove godine stali princ Harry i Ricky Martin, a treću sreću potražio je Richard Gere.

Gwyneth Paltrow i Brad Falchuk

Ovaj par rekao je sudbonosno "da" prije samo dva dana, na svadbenoj svečanosti u Hamptonsu. Slavlju su prisustvovali i mnogi poznati poput Stevena Spielberga, Cameron Diaz, Benjija Maddena, Roberta Downeyja Jr. i Jerryja Seinfelda.

Adrianne Curry i Matthew Rhode

Dana 15. septembra vjenčali su se Adrianne Curry i Matthew Rhode. Svadba je bila inspirirana serijom "Game of Thrones", a vječanju je prisustvovao samo fotograf.

"Ovo je jedan od naboljih vikenda u mom životu", napisala je mladenka i objasnila zbog čega su htjeli intimnu ceremoniju.

"Stres i agonija planiranja vjenčanja jednostavno nisu za mene", napisala je pobjednica američkog Next Top Modela.

Justin Biber i Hailey Baldwin

Bieber i Baldwin su iznenadili sve svojim vjenčanjem, samo dva mjeseca nakon što su se vjerili. Par je u braku od 13. septembra.

"Otišli su dalje i učinili su to a da nikoga nisu pitali", izjavio je izvor blizak paru za People.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Was gonna wait a while to say anything but word travels fast, listen plain and simple Hailey I am soooo in love with everything about you! So committed to spending my life getting to know every single part of you loving you patiently and kindLY. I promise to lead our family with honor and integrity letting Jesus through his Holy Spirit guide us in everything we do and every decision we make. My heart is COMPLETELY and FULLY YOURS and I will ALWAYS put you first! You are the love of my life Hailey Baldwin and I wouldn’t want to spend it with anybody else. You make me so much better and we compliment eachother so well!! Can’t wait for the best season of life yet!. It’s funny because now with you everything seems to make sense! The thing I am most excited for is that my little brother and sister get to see another healthy stable marriage and look for the same!!! Gods timing really is literally perfect, we got engaged on the seventh day of the seventh month, the number seven is the number of spiritual perfection, it’s true GOOGLE IT! Isn’t that nuts? By the way I didn’t plan that, anyways My goodness does feel good to have our future secured! WERE GONNA BE BETTER AT 70 BABY HERE WE GO! “He who finds a wife finds a good thing and obtains FAVOR from the Lord!” This is the year of favor!!!!

Objavu dijeli Justin Bieber (@justinbieber)

David Hawsselhoff i Hayley Roberts

Bivša Baywatcheva zvijezda David Hasselhoff oženio se svojom vjerenicom Hayley Roberts u Italiji 1. augusta. Ceremoniji su prisustvovali njihovi najbliži prijatelji i rodbina.

Vanessa Paradis i Samuel Benchetrit

Bivša partnerica Johnnyja Deppa udala se za filmskog reditelja Samuela Benchetrita na diskretnoj ceremoniji 30. juna. Vjenčanju su prisustvovala i Venessina i Johnnyjeva djeca kćer Lily-Rose i sin Jack Jack.

Prince Harry i Meghan Markle

Svadba koja je možda i obilježila 2018. godinu je ona princa Harryja i prelijepe glumice Meghan Markle. Ceremoniju vjenčanja, koja je izgledala poput bajke, mogli su pratiti ljudi širom svijeta. Brakom je par dobio i nove titule, a to su vojvoda i vojvotkinja od Sussexa.

Richard Gere i Alejandra Silva

To je ljubav! Richard Gere i njegova djevojka Alejandra Silva vjenčali su se u aprilu. Iako nije poznat tačan datum vjenčanja, izvor blizak paru u aprilu je potvrdio da je par vjenčan sedmicama. Gere i njegova 33 godine mlađa supruga upoznali su se 2014. godine, a časopis HOLA! prvi je izvijestio o njihovom braku.

Ricky Martin i Jwan Yosef

Nakon dugogodišnje veze ovaj par tajno se vjenčao u januaru 2018. godine.

"Postao sam muž. Razmijenili smo zavjete, zakleli se na vječnu ljubav i potpisali sve što je trebalo potpisati. Više ga ne mogu ni zamisliti kao svog zaručnika. On je moj muž. On je moj čovjek", rekao je tada popularni pjevač.

Ove godine vjenčali su se još i Hugh Grant i Anna Eberstein, Emily Ratajkowski i Sebastian Bear-Mclard.