Amazon Prime Video
23

Objašnjena dva velika preokreta u finalu prve sezone "Gospodara prstenova: Prstenovi moći"

N. C.
Finale Amazon Prime Video serije prequela trilogije "Gospodar prstenova" otkrilo je dva poznata lika iz priče, koji su bili skriveni tokom cijele sezone, ali možda ne tamo gdje su gledaoci očekivali da će ih pronaći.

Posljednja epizoda otkrila je da je Dark Lord Sauron prerušen u saveznika snaga dobra, Lord Halbrand (Charlie Vickers). To je također snažno impliciralo da visoki, prosjedi Stranger (Daniel Weyman) koji se čitave sezone druži s malim Harfoot ljudima nije niko drugi do čarobnjak Gandalf the Grey, kojeg je Ian McKellen ovjekovječio u filmovima Petera Jacksona iz ranih 2000-ih.

Otkako smo rano u sezoni upoznali Southlandera raščupane kose, bio je pomalo sumnjičav kao pratilac vilenjakinje Galadriel (Morfydd Clarke). Halbrand je uvijek bio malo previše grub, malo previše okrutan. Brzo je napustio svoje drugove kada se nasukao na splavu u moru gdje su se on i Galadriel sreli. On je prevario i ubio ljude u Númenoru. Drangulija koja je uvjerila Galadriel da je pravi kralj južnih zemalja bila je previše zgodna i učinila da izgleda previše kao Aragorn, herojski davno izgubljeni kralj Viga Mortensena iz trilogije. Također je pokušao ubiti Adara (Joseph Mawle), humanoidnog orka koji je vodio četu orka protiv Saurona u potrazi za neovisnošću.

Halbrandova igra je u finalu postala znatno manje suptilna, jer je snažno gurao vilenjačkog majstora kovača Celebrimbora (Charles Edwards) da iskoristi magičnu rudu mitrila za stvaranje moćnog objekta.