Porijeklom je iz Srbije
93

Njegovi je nisu nikad prihvatili: Christian Bale zbog supruge Sandre slavi pravoslavni Božić

D. J.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Pravoslavni vjernici širom svijeta danas proslavljaju Božić, a među njima su i brojne holivudske zvijezde.

Među tim slavnim osobama je i glumac Christian Bale u čijem se domu slave i pravoslavni blagdani zbog njegove supruge Sandre Blažić, s kojom je u braku 24 godine.

Ovaj 49-godišnji glumac svoj privatni i porodični život čuva podalje od očiju javnosti, no poznato je da se zbog ljubavi prema Sandri čak odrekao majke i sestre, koje su se protivile njihovoj vezi. U jednom od svojih intervjua otkrio je da zbog supruge slavi dva Božića.

"Slavimo dva Božića, u decembru i u januaru jer ga pravoslavni kršćani obilježavaju po drugom kalendaru", otkrio je. Christian rijetko govori o Sandri, no priznao je koliko ga je oduševila čim ju je upoznao i promijenila neka njegova stajališta.

"U mojoj porodici svi su bili razvedeni pa nisam imao baš zdrave ideje o braku. Onda sam upoznao Sibi i odjednom mi se to učinilo kao fantastična ideja", priznao je. Sandrina se obitelj krajem 60-ih godina preselila u Ameriku iz tadašnje Jugoslavije, a Sandra se rodila nekoliko godina kasnije.

Dobila je ima Srboslava, a kasnije ga je promijenila u Sandra. Christian i Sandra upoznali su se krajem 90-ih godina i zaljubili se na prvi pogled, a vjenčali su se 2000. godine u Las Vegasu.

Par zajedno ima kćer Emmeline (19) i sina Josepha (10), koji su na njegovo inzistiranje naučili govoriti i srpski jezik.