Nastup s Massimom
20

Nina Badrić podijelila snimku koju je godinama tražila: Baš danas ova pjesma i ova izvedba

N. O.
Screenshot/HRT
Screenshot/HRT
Nina Badrić podijelila je snimku svog nastupa s Massimom Savićem na božićnom koncertu te je priznala da je baš taj snimak tražila godinama.

Nakon smrti Massima Savića brojne ličnosti iz regiona oglasile su i oprostile od muzičkog velikana, a Nina Badrić mu je posvetila još jednu objavu.

Hrvatska pjevačica na svom Instagram profilu podijelila je snimku njihovog nastupa na božićnom koncertu te je priznala da je godinama tražila upravo taj video.

"Baš danas ova pjesma i baš danas ova izvedba koju nisam čula godinama. Jednom davno otpjevali smo Badnje veče od velikog Balaševića Massimo i ja na jednom divnom božićnom koncertu", započela je Nina u emotivnoj objavi.

"Godinama sam tražila ovu snimku i baš danas sam je dobila. Hvala mojim fanovima koji su je negdje iskopali i poslali mi", poručila je Nina te čestitala Badnji dan.

U nastavku je prenijela tekst pjesme za koju je muziku i tekst pisao legendarni Đorđe Balašević.

Podsjetimo, Nina je bila jedna od prvih regionalnih zvijezda koja se oglasila povodom smrti Massima Savića te je uz video njihovog dueta "Stranac u noći" poručila: "Kad bez riječi ostaneš... Iskrena sućut obitelji".

Savić je preminuo 23. decembra u 61. godini nakon kraće borbe s karcinomom.