Ogorčen predsjednikom
6

Neil Young napisao otvoreno pismo za Trumpa: "Ti si razočarenje za cijelu državu"

L. K.
Pjevač i tekstopisac Neil Young nikada nije pokušavao sakriti činjenicu da mu se predsjednik SAD-a Donald Trump ne dopada, ali otkako je zvanično državljanin SAD-a, odlučio je podići glas i obratiti mu se direktno, prenosi Rolling Stones.

"Ti si razočarenje za moju državu!", napisao je, između ostalog, u otvorenom pismu : "Način na koji ubijaš naše prirodne resurse, našu okolinu i naše odnose s prijateljima iz svih dijelova svijeta je neoprostiv... Naš prvi tamnoputi predsjednik je bio mnogo bolji čovjek od tebe".

Posebno je ogorčen činjenicom da je Trump koristio njegovu pjesmu "Rockin' in the Free World" na svojim okupljanjima. Young ga je nekoliko puta zamolio da to prestane raditi, priznavši da je svjestan da ga ne može tužiti za takvo nešto.

"Svaki put kad čuješ tu pjesmu, nadam se da ćeš čuti moj glas. Nadam se da ćeš se sjetiti da je to glas Amerikanca koji plaća porez tebi, kojeg ne podržavam. To sam ja", napisao je.

No, interesantno je da je Trump veliki ljubitelj Youngove muzike. Kako prenosi Rolling Stone, nekoliko puta je viđen na koncertima u SAD-u, nakon čega je za medije prokomentarisao kako je Young muzičar koji ima "ono nešto": "Njegovu muziku slušam godinama. Čak sam posjetio jedan koncert koji su radili u spomen Boba Dylana i, od svih nastupa, Youngov je bio najbolji. Niko mu nije ni blizu. Nastupao je u mom kazinu nekoliko puta, svaki put je bio odličan. Nekoliko puta smo pričali i mislim da je on sjajan čovjek!".