Forbesova lista
4

Natalie Portman je najisplativija zvijezda u Hollywoodu

Klix.ba
Natalie Portman (Foto: AFP)
Natalie Portman (Foto: AFP)
Glumice Natalie Portman i Kristen Stewart su najisplativije zvijezde Hollywooda i filmskim studijima donose najveću zaradu.

Portman se nalazi na vrhu Forbesove liste za ovu godinu jer filmskim studijima donosi 42,70 dolara za svaki dolar koji joj je plaćen. Film "Black Swan", za koji je dobila i Oscara za najbolju žensku ulogu, je snimljen za 13 miliona dolara, a širom svijeta je zaradio 329 miliona dolara.

Na drugom mjestu se nalazi zvijezda serijala "Twillight" Kristen Stewart, koja za svaki dolar donosi zaradu od 40,60 dolara.

"Stewart je studijima donijela mnogo novca zahvaljujući filmovima 'Twillight'. Iako joj je plaćeno 25 miliona dolara za posljednja dva filma, čini se da je ona i vrijedila svakog uloženog dolara", rečeno je iz Forbesa.

Na trećem mjestu ove liste se nalazi glumac Shia LaBeouf sa 35,80 dolara zarade za svaki dolar koji mu je plaćen. Četvrto mjesto je zauzeo Robert Pattinson sa 31,70 dolara, a peto Daniel Radcliffe sa 30,50 dolara.

Šesto mjesto je pripalo Tayloru Lautneru, još jednoj zvijezdi serijala "Twillight", koji za svaki dolar donosi zaradu od 29,50 dolara. Listu od deset najisplativijih zvijezda u Hollywoodu upotpunjavaju Bradley Cooper, Dwayne Johnson, Amy Adams i Kevin James.