Showbiz
126

Nastavljena potraga za osobama koje su opljačkale Kim Kardashian, pljačkaši još na slobodi

Klix.ba
Kanye West i Kim Kardashian (Foto: EPA)
Kanye West i Kim Kardashian (Foto: EPA)
Pariska policija nastavlja potragu za petočlanom bandom koja je provalila u luksuzni apartman američke starlete Kim Kardashian u ponedjeljak oko 2:30 sati.

"Žalimo zbog ovog nemilog događaja, odgovorne osobe moraju biti kažnjene. Spremni smo osigurati Francuze i sve one koji posjete našu zemlju, posebno turiste", izjavio je francuski ministar vanjskih poslova Jean-Marc Ayrault.

Pljačku je izvršilo pet muškaraca odjevenih u jakne slične policijskim. Prisilili su člana osiguranja da im pokaže u kojem je apartmanu odsjela Kim, nakon čega su ušli unutra, a jedan od njih je starleti prijetio pištoljem. Nakon toga su je vezali i zaključali u kupatilu, a potom uzeli nakit u vrijednosti od 10 miliona eura i pobjegli na biciklima. Među nakitom je bio i prsten vrijedan četiri miliona eura.

Vijest o pljački je dospjela na naslovnice svjetskih medija, a mnoge slavne ličnosti su uputile riječi podrške američkoj starleti.

Njen suprug, američki reper Kanye West, nastupao je na festivalu u New Yorku u vrijeme pljačke, a kada je dobio loše vijesti, prekinuo je nastup.

Još uvijek nije poznato gdje su bila njihova djeca, trogodišnja kćerka North i desetomjesečni sin Saint.