|

Nasmijani Božo Vrećo na povorci ponosa: Ovo je veliki pomak za BiH

Nasmijani Božo Vrećo na povorci ponosa: Ovo je veliki pomak za BiH
2.508
Dž. L.
8.9.2019. u 11:40
191
komentara
2,5k

dijeljenja
1/6 Foto: D.Ć./Klix.ba
2/6 Foto: D.Ć./Klix.ba
3/6 Foto: I.Š./Klix.ba
4/6 Foto: I.Š./Klix.ba
5/6 Foto: I.Š./Klix.ba
6/6 Foto: I.Š./Klix.ba
Božo Vrećo stigao je s osmijehom na licu na prvu bosanskohercegovačku povorku ponosa u Sarajevu gdje će se sa stotinama drugih učesnika danas prošetati od Vječne vatre do Trga Bosne i Hercegovine.
Kako je ranije putem društvenih mreža najavio poznati bh. izvođač sevdalinki, vratio se ranije s odmora kako bi prisustvovao povorci u svom voljenom Sarajevu.

"Naravno da sam se vratio zbog svih onih kojima moj život, umjetnost i sloboda življenja jesu oslonac i uzor, pokazatelj da možete sve, da uvijek i bezuslovno slijedite svoj cilj, volite koga vam srce želi i da budete to što jeste", napisao je Vrećo na Facebooku.

Danas se, kako kaže, divno osjeća što je dio povorke.

"Ponosan sam i sretan. Ovo meni znači puno, ne samo meni već svima koji se osjećaju različito. Ovo je veliki pomak za BiH. Sretan sam što mogu biti dijelom nečega što otvara vrata Evropi i nečemu lijepom. Napokon iz tame izlazimo u svjetlo", rekao je Vrećo.

Podsjećamo, šetnja za prava LGBTIQ osoba od Vječne vatre kreće tačno u podne, a do tad učesnici mogu ući na povorku iz ulice Kulovića.
Prijavi grešku


Komentari (191)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...