Želi da se to ukine
55

Nakon Đokovićevog odgovora o godinama, javila se Karleuša: To je budalaština i "žigosanje"

D. J.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Jelena Dokić, jedna od komentatorica na Australian Openu, postavila je pitanje Novaku Đokoviću vezano za njegove godine, što je izazvalo brojne reakcije na društvenim mrežama.

Naime, Jelena je upitala Novaka s obzirom na to da ima 35 godina, daje li mu to dodatnu motivaciju kad igra protiv mlađih igrača.

"Kako misliš mlađih? 35-te su nove 25-te", odgovorio je Novak i izazvao ovacije publike.

Mnogi su ga podržali u komentarima, a na svom Instagram profilu oglasila se i srbijanska pjevačica Jelena Karleuša.

"Broj koji se stavlja ljudima (pogotovo ženama i sportistima) uz ime je budalaština i primitivno 'žigosanje' i u 21. vijeku nema apsolutno nikakvog smisla. Ako osoba na primjer koja je rođena kao muškarac, ima pravo da se osjeća kao žena, ima pravo da promijeni spol i to zakon priznaje, ZAŠTO ZABOGA neko ne može da se osjeća i izgleda kako god on želi, kad je riječ o godinama? Zašto postoji BROJ uz naše ime kao da smo u konclogoru? Osoba je stara kad izgleda i osjeća se staro, ne zato što joj pored imena stoji neki broj", napisala je Jelena te apelirala na medije da uz njeno ime više ne pišu broj.

"Ako već imaju potrebu da stave nekakav broj, NEKA ME PRVO PITAJU KOJI MI BROJ ODGOVARA. Evo može broj 3, može 5, 17, 21, može 125, 333, 357, 999. Bilo koji drugi broj smatrat ću neumjesno provokacijom, pokušajem nametanja, kršenjem mojih prava i uvredom", poručila je Karleuša.

Kasnije je u još jednoj od svojih objava dodala da je ona top primjerak svoje vrste te da je takva rođena i takva će umrijeti.