Showbiz
0

Najskuplje fotografije beba slavnih

Sarajevo-x.com
Ludilo za ekskluzivnim fotografijama novorođenih beba slavnih ličnosti ovih dana dostiže nove razmjere. Čini se da Angelina i Brad postavljaju rekorde sa svojom djecom, a ovaj put donosimo top deset najskupljih fotografija beba.

1. Više od 11 miliona dolara – Knox Leon & Vivienne Marcheline

Kako javlja AP, dosad je ponuđeno više od ove cifre, a prognoze su da bi se ponuda mogla popeti i do 20 miliona. Sa ovim blizancima, Jolie-Pitt porodica imat će ukupno šestero djece, a prihod od pordaje fotografija ići će u dobrotvorne svrhe.

2. 6 miliona dolara - Max & Emme Anthony

Na drugom mjestu ponovo blizanci, ovaj put su to djeca muzičara Jennifer Lopez i Marca Anthonyja. J-Lo je svoju trudnoću skrivala skoro pet mjeseci, a prve fotografije je kupio magazin People i postavio ih na naslovnicu svog martovskog izdanja ove godine. 3. 4,1 milion dolara - Shiloh Nouvel Jolie-Pitt

Ovo je prvo biološko dijete Brada Pitta i Angeline Jolie. U junu 2006. magazin People za njihove snimke izdvojio je upravo 4,1 milion dolara. Par je ovaj novac donirao siromašnoj afričkoj djeci. U velikoj Britaniji prava je otkupio Hello! za 3,5 miliona. 4. 3 miliona - Levi Alves McConaughey

Prve fotografije djeteta glumca Matthewa McConaugheya i njegove djevojke Camile Alves prodane su magazinu OK! Kako prenosi New York Times, McConaughey je angažovao Todda Shemaryaja koji je prodao i snimke prethodne bebe sa liste. Ugovorom je OK! dobio prava ne samo na ove snimke, već i na ekskluzivne slike s vjenčanja ovog para, ako do toga ikad dođe. Naravno, cijena tih snimaka bit će naknadno određena.

5. 2 miliona dolara - Dannielynn Smith

Preranom smrću Anne Nicole Smith 2007. počela je borba za starateljstvo nad njenom djevojčicom Dannielynn. Kad je potvrđeno da je Larry Birkhead njen biološki otac, OK! je kupio slike oca i kćerke za izdanje april 2007.

6. 2 miliona dolara - Pax Thien Jolie-Pitt

Ovog dječaka Brad i Angelina usvojili su Paxa iz Vijetnama 2007. godine. Magazin People kupio je prava na prve snimke za martovsko izdanje, a za britansko tržište kupio ih je i magazin Hello!

7. 1,5 miliona - Max Liron Bratman

Christina Aguilera sa svojim sinom pojavila se na naslovnici februarskog izdanja magazina People, a za njih su ona i njen suprug Jordan Bratman dobili upravo 1,5 miliona američkih dolara.

8. 1,5 miliona - Honor Marie Warren

Novorođena bebe Jessice Albe i njenog muža Casha Warrena, nazvana Honor Marie, na svijet je došla 7. juna ove godine. Alba je isprva odbijala ponude za prodaju prvih slika, ali ih je nešto kasnije prodala OK!-u. Slično kao slučaj McConaughey, ugovor uključuje i druge događaje kao što je Božić, odmori i slično.

9. 1 milion - Harlow Winter Kate Madden

Nicole Richie i njen dečko Joel Madden 11. januara 2008. dobili su djevojčicu za čije prve fotografije im je People platio milion dolara te ih u martu postavio na naslovnicu magazina.

10. 1 milion - Maddie Briann Aldridge

Sestra pop zvijezde Britney Spears - Jamie Lynn porodila se 19. juna u Mississippiju, a ona i njen dečko Casey Aldridge OK!-u su prodali prava na objavu slika male Maddie Briann. Prošlog decembra ovaj magazin je prvi objavio vijest o njenoj trudnoći.