Borba za jednakost
7

Najplaćenija komičarka Amy Schumer napala Netflix jer ju je plaćao manje od muškaraca

Klix.ba
Amy Schumer (Foto: EPA)
Amy Schumer (Foto: EPA)
Čak i Amy Schumer, jedina žena na Forbesovoj listi najplaćenijih komičara na svijetu, mora se boriti za ravnopravnost s njenim muškim kolegama. Tako je glumica i komičarka nedavno napala Netflix jer su je plaćali manje od muškaraca.

Prema pisanju američkih medija, Netflix je glumici ponudio devet miliona dolara manje nego Daveu Chappellu i Chris Rocku za njen stand-up show "The Leather Special". Schumer je brzo pokupila svojih 11 miliona dolara za projekat na ovoj američkoj internet mreži. Međutim, naljutila se kad je saznala da Chappell i Rock zarađuju 20 miliona dolara za isti angažman.

Schumer je brzo pokucala na vrata Netflixa sa zahtjevom kako želi više novca. Netflix je na kraju isplatio simpatičnu Schumer, ali njena borba za ravnopravnost vjerovatno neće ostati na ovome.

Baš kao i Schumer, mnoge poznate dame poput Jennifer Lawrence, Emmy Rossum ili Robin Wright dosad su se suočavale sa sličnim situacijama.

Podsjećamo, Amy je prva žena na listi najplaćenijih komičara na svijetu sa godišnjom zaradom od oko 35 miliona KM. Ona se nalazi na petom mjestu Forbesove liste najplaćenijih komičara, a ispred nje su Kevin Hart, Jerry Seinfeld i Terry Fator.

Komičarka je nedavno imala stad-up show u Madison Square Gardenu čime je postala prva komičarka koja je nastupila u ovoj dvorani.