Pred odlazak u Kinu
686

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo ugostio Miss BiH Anđelu Paleksić

Klix.ba
Miss Bosne i Hercegovine dvadesetogodišnja Anđela Paleksić posjetila je jučer Općinu Novi Grad Sarajevo, gdje je ugostio načelnik Općine Semir Efendić.

Anđela je zajedno sa producentom izbora za  Miss BiH Robertom Jovanovićem i direktoricom izbora za Miss BiH Stelom Zubak Jovanović razgovarala o svom učešću u projektu “Miss Svijeta” i putu u Kinu gdje će se izbor održati 8. decembra.

Načelnik Efendić poželio je dobrodošlicu delegaciji i izrazio svoje zadovoljstvo što je aktuelna Miss Anđela Paleksić stanovnica baš općine Novi Grad Sarajevo. “Anđela će biti ambasadorica svoje općine i države, kako na dan izbora 8. decembra, tako i cijeli mjesec dana priprema u Kini.

Jedan ovakav izbor dobra je prilika da se prezentuje sve ono što naša država ima ponuditi kroz razne promotivne materijale - video zapise, umjetnine, prezentacije kuture i tradicije”, istakao je načelnik Efendić.

“Moje pripreme su počele od trenutka kada sam izabrana za Miss Bosne i Hercegovine, brojne su obaveze, gostovanja, snimanja, koja završavam od tada, a 9. novembra putujem u Kinu u grad Sanyu  na pripremu sa ostalim djevojkama iz preko 150 zemalja svijeta. Nadam se da ću dostojanstveno predstavljat kako općinu Novi Grad Sarajevo iz koje dolazim, tako i državu Bosnu i Hercegovinu”, kazala je Anđela.

Izbor za Miss svijeta svake godine prati preko 3 milijarde ljudi, što ga svrstava među najgledanije događaje na svijetu. To je ujedno i vodeća humanitarna organizacija koja insistira i na pozitivnim vrijednostima našeg društva, te tretira posebno teme koje su od značaja za cijelo društvo.