Odala počast ocu
87

Na sahrani Ćire Blaževića bila i njegova kćerka Barbara s kojom nije bio u dobrim odnosima

I. S.
Foto: Pixsell/Luka Štanzl
Foto: Pixsell/Luka Štanzl
Sahrani Miroslava Ćire Blaževića na zagrebačkom groblju Mirogoj prisustvovala je i njegova kćerka Barbara s kojom, nažalost, nije bio u dobrim odnosima.
Ćiro je tokom posljednih mjeseci života često govorio o svom teškom zdravstvenom stanju. U intervjuu za Story.hr spomenuo je da mu kćerke nisu pružile podršku.

"Već godinu i tri mjeseca imam rak, a od tada moje kćeri nisu pitale 'Kako si tata?'", kazao je.

Barbara je uprkos porodičnim problemima odlučila prisustvovati sahrani svog oca i odati mu počast.

Foto: Pixsell/Luka Štanzl
Foto: Pixsell/Luka Štanzl

Ćiro je Barbaru, Katarinu i Miroslava dobio sa suprugom Zdenkom. U braku su bili više od 60 godina. Njegovoj sahrani prisustvovali su Emir Spahić, Samir Muratović, Zlatko Dalić, Tarik Filipović, Enis Bešlagić i mnogi drugi iz svijeta politike, sporta, glume...

"Kad bih samo jednu riječ mogao staviti uz riječ jednakosti u Ćiru, stavio bih riječ antika. Ćiro jest jednako antika. Riječ koja sadrži u sebi i aorist i prezent i futur. Kad govorimo o Ćiri, govorimo o njegovoj sjajnoj karijeri iz prošlosti, govorimo o njemu danas ovdje u Lisinskom. Kažu da ljudi umiru dva puta, jednom kad odu fizički, a drugi kad se prestane spominjati njegovo ime. Njegovo ime se neće prestati spominjati do Sudnjeg dana", kazao je Hadžihafizbegović na komemoraciji.