Uz poseban znak na reveru
118

Na mrežama se dijeli poruka Marka Ruffala o Gazi: 1.200 mrtvih Izraelaca i 27.000 Palestinaca

N. O.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Društvenim mrežama dijeli se snimak na kojem Mark Ruffalo poziva na prekid vatre između Izraela i Hamasa.

Na dodjeli DGA nagrada na Beverly Hillsu ove subote, u izjavi za Deadline pojasnio je da ukras na njegovom reveru predstavlja "liljan mira i znak liste Umjetnici za prekid vatre".

Ruffalo je rekao da lista Umjetnici za prekid vatre "poziva na trajni prekid vatre u Gazi".

"Ima 1.200 mrtvih Izraelaca i 27.000 Palestinaca", nastavio je, "Shvatili smo da ovo bombardovanje ne funkcioniše, nećemo bombardovati svoj put ka miru, i sve što govorimo je šta je loše u tome da se pruži prilika prekidu vatre? Trenutno imamo milion izbjeglica na graničnom prelazu Rafah, koji čekaju na još jedan nalet bombardovanja, a trenutno imamo 400.000 ljudi koji umiru od gladi, a da nikakva humanitarna pomoć ne može da stigne tamo".

Poručio je da stoga traže od svjetskih lidera, a posebno od predsjednika Bidena, da zahtijevaju prekid vatre, "trajni prekid vatre i daju šansu miru umjesto samo kontinuiranog bombardovanja, eskalacije nasilja i onoga što će uskoro postati regionalni rat koji će Amerika će biti uvučeni".

Ruffalo je objasnio da nije planirao da daje izjavu tokom same ceremonije dodjele nagrada.

Uskoro ćemo gledati Ruffala u ostvarenju "Mickey 17", dugoočekivanom novom filmu Bong Joon-hoa, zasnovanom na naučnofantastičnom triler romanu Edwarda Ashtona "Mickey 17". Datum izlaska filma je nedavno odgođen, ali Ruffalo je otkrio nešto o svojoj ulozi.

"'Mickey 17' je ova luda vrsta svemirskog naučno-fantastičnog filma", rekao je, "gdje sam ja komandant kolonizatorskog broda koji prolazi kroz svemir".

U filmu takođe glume Robert Pattinson, Toni Collette i Steven Yeun.