Boluje od raka
40

VIDEO / MTV zvijezda snimila opadanje kose nakon hemoterapije

Klix.ba
Televizijska reality zvijezda Diem Brown je objavila videosnimak na kojem je dokumentovala gubitak kose nakon hemoterapije.

Ova tridesetogodišnjakinja, koja se bori sa rakom jajnika po drugi put, je rekla da želi drugim mladim ženama, koje imaju isti problem, pružiti određeni izvor informacija.

"Interesovao me proces gubitka kose. Željela sam vidjeti kako se to dešava u stvarnosti. Kako brzo se dešava i kakav je osjećaj kada izgubite kosu. Kako to sve izgleda dok kosa opada? Nakon dvije i po sedmice hemoterapija sam počela snimati sebe dok češljam kosu kako bih svima pokazala šta se dešava iza zatvorenih vrata", napisala je Brown.

Iako je kroz sve ovo već jednom prošla i iako je znala šta je čeka, gubitak kose je ipak teško podnijeti.

"To nekada i nema veze sa kosom. Veći je problem činjenica da svaki dan shvatate da ste sve više bolesni", kazala je Brown.

Pred kraj snimka se može vidjeti jedan od najemotivnijih trenutaka kada joj u ruci ostane izrazito veliki pramen kose.

"Oh ne, ne, ne... Nisam mislila taj. Ne taj... Ne mogu da vjerujem da se to upravo desilo. Stvarno ga više nema", govori Brown skoro plačući.

Ipak, Diem Brown ne plače.

"Stvarno ne mogu vjerovati da se to desilo. Međutim, neću plakati. Jednostavno me iznenadilo. Ponosna sam na sebe. Mislim da odrastam", kaže Brown sa smiješkom.

Brown kaže da je odlučila objaviti video jer zbog liječenja nije bila u stanju napisati ništa konkretno i smisleno što bi mogla objaviti na svom blogu.

Ovako je ranije izgledala
Ovako je ranije izgledala