Istraga u toku
8

Motociklistička pratnja Kate Middleton i princa Williama udarila staricu

S.H.P.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Jedan od članova osiguranja vojvode i vojvotkinje od Cambridgea Kate Middleton i princa Williama udario je motorom 83-godišnju staricu dok je vozio suprotnom stranom ulice, javlja Daily Mail.

"Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea su veoma zabrinuti i tužni zbog nesreće koja se dogodila. Stalno su u kontaktu s porodicom žrtve", kazao je glasnogovornik kraljevskog para.

Oni su starici Irene Mayor, koja se inače bavi humanitarnim radom, poslali cvijeće. Njena kćerka kazala je da liječnici njeno stanje trenutno održavaju stabilnim, no i da ima puno povreda.

Foto: Daily Mail
Foto: Daily Mail

Svjedoci tvrde da je 83-godišnjakinju udario policijski presretač koji je pratio automobil kraljevskog para prlikom odlaska iz Londona prema Windsoru. Motor se nalazio na suprotnoj strani ulice na pješačkom prijelazu gdje je Irene prelazila ulicu.

"Njegov motor ju je udario i starica je pala. Policajac je bio očajan, ali išao je suprotnom stranom ulice. Moglo je biti puno gore", rekao je svjedok za The Sun.

Foto: Daily Mail
Foto: Daily Mail

Glasnogovornici William i Kate kazali su da je kraljevski par izrazio želju da posjeti staricu kada se malo oporavi.

Foto: Daily Mail
Foto: Daily Mail

Nesreću će istažiti Nezavisna jedinica policije koja još nije razjasnila je li Mayor pala ili ju je udario motor. Istraga je u toku, a vojvoda i vojvotkinja nisu vidjeli nesreću.