Showbiz
0

Miss Portorika suspendovana zbog antimuslimanskih statusa na Twitteru

Klix.ba
Američka organizacija izbor Miss suspendovala je Miss Portorika Destiny Velez zbog pisanja uvredljivih statusa protiv muslimana na Twitteru.

Dvadesetogodišnja Velez "osula je paljbu" po režiseru Michaelu Mooreu koji je na društvenim mrežama podijelio fotografiju ispred Tornja Donalda Trumpa u New York Cityju s natpisom "Svi smo mi muslimani". Mooreova fotografija bila je odgovor Trumpovom prijedlogu da se zabrani ulazak muslimanima u SAD što je inspirisalo hashtag "WeAreAllMuslim" na društvenim mrežama.

Bivša kraljica ljepote postavila je nekoliko tvitova Mooreu u kojima kaže da svi muslimani imaju "terorističke programe".

"Muslimani koriste naš ustav da teroriziraju SAD i plinska postrojenja", "Jevreji i kršćani se ne mogu porediti s muslimanima. Jevreji i kršćani nemaju terorističke programe u svojim svetim knjigama", neki su od njenih tvitova.

Ljepotica je izazvala je veliki bijes tviteraša koji su pokrenuli hashtag #nonosrepresentas (ne predstavljaš nas). Ljepotica je suspendovana na neodređeno u subotu.

"Radnje Miss Portorika su u suprotnosti s našom organizacijom i kao posljedica za njeno ponašanje suspendovana je. Organizacija Miss Porotorika neće tolerisati bilo kakve aktivnosti ili ponašanje suprotno pravilima. Izvinjavamo svima koje je Miss Velez uvrijedila i uznemirila svojim djelima", naveli su na Facebook stranici iz organizacije Miss Portorika.

Nakon svega Velez se izvinila svima i ugasila račune i profile na društvenim mrežama.

"Izvinjavam se ljudima koje sam uvrijedila svojim riječima", napisala je.